• Szekely: Elevii, în loc să se concentreze pe înțelegerea profundă a conceptului, pot deveni prea confortabili în a căuta răspunsuri gata făcute.
  • Szekely: A.I. ar trebui să fie un instrument care să completeze, nu să înlocuiască, metodele tradiționale de învățare.
  • Un studiu recent arată că elevii care folosesc A.I. în rezolvarea exercițiilor au rezultate semnificativ mai bune decât colegii care folosesc metode tradiționale de învățare.

Un studiu recent arată că elevii care folosesc A.I. în rezolvarea exercițiilor au rezultate semnificativ mai bune decât colegii care folosesc metode tradiționale de învățare. Situația se schimbă însă când ajung la momentul testării cunoștințelor. Performanța lor scade dacă nu mai au acces la tehnologie.

Cum poți folosi instrumentele A.I. în mod corect în educație

Radu Szekely, expert în educație, spune că acest studiu aduce în prim-plan o problemă crucială legată de utilizarea Inteligențe Artificiale în educație

Radu Szekely: „Cred că studiul acesta al Edutopia, care a fost realizat pe un eșantion de 1000 de elevi din Statele Unite, aduce în prim-plan o problemă crucială legată de utilizarea inteligenței artificiale în educație: riscul de a inhiba învățarea pe termen lung. Deși instrumente precum ChatGPT și altele similare, apărute în ultimele luni, pot îmbunătăți performanța pe termen scurt, vedem că învățarea devine superficială. Acestea oferă soluții rapide și eficiente pentru diverse exerciții, dar pot crea o anumită dependență dăunătoare. Elevii, în loc să se concentreze pe învățarea profundă a conceptelor, riscă să devină prea confortabili cu simpla căutare a răspunsurilor.”

Recomandări

VOTĂM DIN AN ÎN PAȘTI
UCRAINA VREA LOCUL UNGARIEI
CUM APĂRA MAPN ROMÂNIA?
ȘTII DE VREME?
CÂND ALEGI PREȘEDINTELE?
PRIMUL CAZ DE HMPV

„Mersul la bibliotecă și cititul acolo dezvoltă alte abilități, dar evoluția tehnologiei ne-a direcționat spre alte soluții mai eficiente. La fel este și cu inteligența artificială. Nu trebuie să renunțăm la metodele tradiționale, dar putem beneficia enorm de pe urma noilor instrumente. Cred că trebuie să existe un echilibru, iar ceea ce ar trebui să ne preocupe este cum putem menține acest echilibru”, a spus Radu Szekely, la Aleph News.

Citește și