• Universitatea din Virginia investighează cazuri de vieți „anterioare”.
  • Copiii între 2 și 6 ani par să fie cei mai predispuși la „amintiri” din alte vieți.
  • Studiile făcute la Virginia arată efectul pozitiv al acceptării ideii de reîncarnare.

Reîncarnarea a ajuns să fie subiect de studiu științific. Cercetătorii din Virginia studiază întrebări fundamentale despre viață și moarte. Aceștia fac interviuri cu oameni care susțin că s-au reîncarnat după moarte sau care au avut experiențe la limită, scrie The New York Times.

Divizia de Studii Perceptuale (DOPS) din cadrul Universității din Virginia explorează posibilitatea supraviețuirii conștiinței după moarte și cazuri de reîncarnare. Echipa a documentat peste 2.500 de cazuri de copii care susțin că își amintesc vieți anterioare, în special între 2 și 6 ani. Cercetările includ și fenomene precum experiențele în apropierea morții sau stările alterate de conștiință. Deși majoritatea cazurilor provin din culturi unde reîncarnarea este o credință răspândită, cercetătorii analizează detaliile pentru a identifica elemente obiective și verificabile.

Cum sunt abordate cazurile de reîncarnare?

Cazurile sunt investigate cu rigurozitate, adesea pornind de la relatările părinților. Cercetătorii analizează detalii furnizate de copii despre vieți trecute, cum ar fi nume, locații și evenimente istorice, pentru a le compara cu fapte reale. De exemplu, un copil a identificat corect fotografii din războiul din Vietnam, ceea ce i-a determinat pe cercetători să considere cazul remarcabil. Totuși, echipa evită cazurile legate de figuri istorice celebre, din cauza riscului de influență culturală sau expunere anterioară la informații.

Recomandări

VOTĂM DIN AN ÎN PAȘTI
UCRAINA VREA LOCUL UNGARIEI
CUM APĂRA MAPN ROMÂNIA?
ȘTII DE VREME?
CÂND ALEGI PREȘEDINTELE?
PRIMUL CAZ DE HMPV

Cercetătorii susțin că acceptarea ideii de viață continuă ar putea schimba modul în care oamenii privesc existența. Dr. Jim Tucker, fost director DOPS, crede că o astfel de viziune ar putea reduce anxietatea legată de moarte și ar încuraja un comportament mai empatic. În plus, ar putea oferi o perspectivă mai optimistă asupra vieții, contrabalansând ideea unui univers lipsit de sens. Deși dovezile nu sunt concludente, cercetătorii speră ca munca lor să stimuleze o explorare mai deschisă a acestor întrebări profunde.

Citește și