• Europa a depășit pragul de un milion de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele șapte zile, potrivit OMS
  • Grecia va introduce carantina nocturnă și obligația de a purta masca peste tot în spațiile publice
  • Franța a depășit pragul de 40.000 de infectări noi și 394 de decese

Valul al doilea al pandemiei în Europa îngenunchează și țările care păreau să aibă situația sub control. Guvernele europene au găsit o strategie comună în lupta cu coronavirus: carantina nocturnă. Europa a depășit pragul de un milion de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele șapte zile, potrivit OMS, iar numărul deceselor a crescut cu 40%.

De miercuri, timp de două săptămâni, în Olanda sunt interzise reuniunile publice, iar muzeele, teatrele și cinematografele sunt închise. Grecia va introduce carantina nocturnă și obligația de a purta masca peste tot în spațiile publice. Îngrijorătoare este și situația din Franța, care a depășit pragul de 40.000 de infectări noi și 394 de decese.

La același nivel se află și Marea Britanie cu o statistică de peste 25.000 de cazuri noi și aproape 500 de morți, și se pregătește de un nou lockdown. Italia va intra mâine în lockdown nocturn și regional. În intervalul orar 22:00-05:00 italienii nu pot ieși din casă fără declarația pe propria răspundere. Patru regiuni ale țării vor fi în carantină pentru două săptămâni, iar în zonele roșii activitățile neesențiale se vor închide, dar școlile primare și grădinițele vor rămâne deschise.

Recomandări

LASCONI INTRĂ ÎN TURUL 2
PARISUL LUMINAT
LE-O DĂM ÎN VOT!
CUVÂNTUL ZILEI
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ

Raportul săptămânal privind evoluția pandemiei al Organizației Mondiale a Sănătății arată că media de vârstă a pozitivilor este mai mică de 65 de ani, iar noii infectați se vindecă în două, șase săptămâni. Toate aceste date, alături de respectarea măsurile a dus la o scădere a numărului de cazuri în Belgia, după două luni în care a înregistrat doar creșteri. Autoritățile spun că scăderea se datorează lockdown-ului gradual. Belgia rămâne țara cu cea mai mare incidență din Europa: 1.600 de cazuri la 100.000 de locuitori, iar autoritățile pregătesc noi restricții.