• Mutația de coronavirus descoperită la nurcile din Danemarca s-a transmis la 214 oameni
  • Potrivit experților, virusul a fost întâi detectat la 207 crescătorii de nurci din Iutlanda, iar ulterior s-a descoperit mutația virusului la 12 oameni și 5 crescătorii
  • 280.000 oameni din nordul Iutlandei au fost carantinați
  • Din luna iunie, în total 214 oameni au contractat mutația virusului

Institutul de Boli Infecțioase din Danemarca a anunțat că 214 oameni au contractat mutația virusului descoperită la nurci, relatează The Guardian.

Inițial, virusul a fost descoperit la 207 crescătorii din regiunea Iutlandei– ulterior fiind descoperită mutația la 5 crescătorii și 12 oameni.

280.000 oameni din nordul Iutlandei au fost carantinați, ceea ce, conform prim-ministrului Mette Frederiksen, a stârnit panica în rândul cetățenilor.

Deși se știu relativ puține despre noua mutație, Magnus Heunicke a declarat într-o conferință recentă că deocamdată, nu există niciun semn care să indice că virusul mutant ar provoca simptome mai grave ale Covid-19.

Cu toate acestea, oamenii sunt alarmați de rapiditatea cu care s-a răspândit mutația – de la 12 oameni, la peste 200, într-un timp relativ scurt.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Lockdown-ul din nordul Iutlandei și avertismentul lui Frederiksen au urmat deciziei de a ucide populația de aproximativ 17 milioane de nurci, pentru a reduce la minimum riscul retransmiterii bolii.