• Un hobby te poate ajuta să ieși din starea depresivă provocată de pandemie
  • Mulți dintre cei afectați își găsesc refugiul în gătit, artă, muzică, dans
  • @emelicious.food:Perioada de izolare mi-a scos la iveala o nouă pasiune.”

Pandemia ne afectează și psihic nu doar fixic Iar asta o arată zeci de studii despre care am vorbit și noi la Aleph News.

De aceeea este important să ne găsim un hobby – să facem ceva ce ne eliberează de stres.

Daiana de la emelicious.food – este, de meserie, mămică. Ea și-a găsit liniștea în…gătit. De dimineață până seara, prepară delicatese pe care le postează mai apoi pe Instagram. Are deja o „armată” de susținători care îi urmează exemplul și care abia așteaptă o nouă rețetă.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII
Vezi această postare pe Instagram

🔶Supă cremă de dovleac cu pere ↘️ . Ingrediente🔻 . 🔸un dovleac plăcintar de aprox 1 kg 🔸2 cepe albe 🔸4-5 linguri de unt 🔸2 pere 🔸o legătură de pătrunjel 🔸600 ml apă/stock de legume 🔸150 ml smântână lichidă pt gătit cu 30% grăsime 🔸piper tricolor 🔸câteva felii de pâine, ulei de măsline, boia, usturoi granulat – pt crutoane, opțional ➡️Am curățat de coajă și am tăiat cuburi un dovleac plăcintar. Am tăiat grosier ceapa și am pus-o într-o tigaie la călit în unt, până când s-a înmuiat. Am mutat ceapa călită într-o oală încăpătoare, am adăugat dovleacul cubulețe, perele curățate de coajă și tăiate cuburi, o legătură de pătrunjel tocat , piperul și 600 ml stock de legume (dacă nu aveți, puteți pune 600 ml apă fierbinte, un morcov și un păstârnac). Am lăsat să fiarbă 20-30 min, până când s-a înmuiat dovleacul. Am oprit focul (scoateți morcovul și păstârnacul, dacă ați folosit) și am pasat supa cu un blender de mână. Am adăugat smântâna lichidă și am amestecat. Am servit-o cu crutoane și pt adulți am adăugat gorgonzola. ➡️ Pentru crutoane am tăiat cuburi câteva felii de pâine, le-am stropit cu ulei de măsline, boia, usturoi granulat și le-am așezat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care am dat-o la cuptor pt 10-15 min la 200 grade. . Rețeta este de la @tastebazaar . #blw #babyweaning #whatifeedmybaby#whatmybabyeats#autodiversificare #babyfriendly #toddlerfriendly #blwrecipes #nosalt #nosugar #nosugaradded #instafood #healthyfood #tastyfood #retetesanatoase #retetebebelusi #pickyeater#foodlover#foodphotography#easyrecipes#kidsnutrition#familyfood#kidapprovedfood#nextbestfoodie#pumpkin #pear #creamsoup #soup

O postare distribuită de Emelicious.food (@emelicious.food) pe

„Pentru astazi, m-am gandit sa iti arat cum gatesc curcan in unt si sos de rosii si garnitura de orez. (…) Putem observa ca sosul si-a schimbat culoarea, din acel rosu aprins in portocoliu. Oprim focul si dupa il putem pune in farfurie alături de orez”, spune Diana Vochin.

Încurajez oamenii să încerce, să expermineteze. Pentru mine cand intru in bucatarie, parca uit asa, de tot. Ma concentrez pe ingrediente, pe amestecul lor si ma eliberez unpic. E ca o terapie cumva. Mi-am dat seama ca la sfarsitul unei zile agitate in care fetita mea nu vrea sa doarma si alearga toata ziua, o culc si apoi ma apuc sa framant un aluat si se duce toata energia negativa”, adaugă Diana.