Marius Tucă i-a avut ca invitați pe regizorul de teatru Victor Ioan Frunză și pe Marian Munteanu.

În prima oră a emisiunii, Marius Tucă a vorbit cu regizorul Victor Ioan Frunză despre provocările cu care se confruntă teatrul românesc în această perioadă.

Victor Ioan Frunză: „Taică-meu avea un televizor cu lămpi. Când se strica, îi dădeai un pumn și-și revenea. Noi am primit acest pumn, dar nu ne revenim. Să reformezi o artă veche de când lumea din cauza unei răceli înseamnă că n-ai habar despre cum merg lucrurile în teatru. Teatrul e vocație comunitară. Dialogul propriu teatrului face ca și dușmanul tău să dialogheze.”

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Marius Tucă: „Ce înseamnă, în experiența unui regizor care are încredere în creația sa, un spectacol care nu iese?”

Victor Ioan Frunză: „Nu se ridică la standardele pe care le am eu. Am făcut 258 de spectacole și vă spun că dacă am 10 spectacole bune, memorabile, e foarte bine.”

Victor Ioan Frunză: „Teatrul în spațiu deschis presupune o cheltuială enormă. Atmosfera era de sfârșit de lume, pentru că în fața ta erau 40 de oameni maximum. Cu ochii ăia. Ieșind din mască. Maia Morgesntern a ieșit din rol și a zis puteți să aplaudați. Sigur că e bine că s-a jucat, dar costurile și materiale, și spirituale – immense. Și cu teatrul online. O invenție oribilă. Nu vreau să supăr, să critic. Din punct de vedere estetic era zero.”

Marius Tucă: „Dacă ar fi să faceți un piesă despre pandemie cum ați face-o?”

Victor Ioan Frunză: „M-aș axa pe lucrurile comice.”

Cu Marian Munteanu în a doua oră, ziaristul a vorbit despre America acestor zile, despre neo-marxism și despre progresism. 

Marius Tucă: „Ce se va întâmpla dacă va câștiga Biden?”

Marius Munteanu: „Se va continua în direcția începută de Obama, pentru că domnul Biden e clar din aceeași familie, politic și ideologic.”

Marius Munteanu: „Există o redefinire a unor poli politice. Sunt niște familii politice, în care există zone. Există zone care merg spre socialism de tip suedez dar există și zone democrate mai atente la menținerea unui echilibru social. Dar în spatele acestor poli e un mare popor. Un popor care iubește foarte mult libertatea.”

Marius Tucă: „Cum vreți să trăiți de acum? În acord cu minoritățile de orice fel?”

Marius Munteanu: „Nu generația mea va fi afectată de eventualele schimbări nefericite. Mă îngrijorează tinerii, pentru că pe ei îi așteaptă. E important să se păstreze. Înseamnă satisfacții, bucurii, nu înseamnă activitate. Și americanii au grupurile lor, numai că unii par a fi autodistructivi.”