• Abu Muhammad al-Masri a fost ucis pe străzile din Teheran
  • Agenții israelieni l-au ucis pe numărul 2 din Al Qaeda la cererea SUA
  • Nici Iran, SUA, Israel sau Al Qaeda nu au recunoscut public evenimentul

Numărul 2 din Al Qaeda, acuzat că a orchestrat atacurile teroriste de la ambasadele americane din SUA, din 1998, a fost ucis în Iran, au confirmat ofițerii de securitate pentru New York Times.

Abdullah Ahmed Abdullah, care și-a ales numele de război Muhammad al-Masri, a fost împușcat mortal pe străzile din Teheran de doi asasini pe motocicletă, pe 7 august, la aniversarea atacurilor din 1998. El a fost ucis alături de fiica sa Miriam, care era văduva fiului lui Osama bin Laden.

Operațiunea a fost executată de agenți israelieni la cererea SUA, conform datelor oferite de patru oficiali. Este încă neclar ce rol au jucat Statele Unite, care l-au urmărit pe al-Masri și alți teroriști Al Qaeda de mai mulți ani.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?

Muhammad al-Masri avea 58 de ani și era unul dintre liderii fondatori ai organizației teroriste și primul în linia de succesiune după actualul lider Ayman al-Zawahri. Al-Masri a organizat atacurile de la ambasadele SUA din Kenya și Tanzania, unde 224 de persoane și-au pierdut viața.

FBI a oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru orice informație care ar putea duce la capturarea acestuia, iar până ieri, poza lui al-Masri încă apărea pe site-ul oficial al FBI.