• Maia Sandu: Urmează patru ani de muncă asiduă, pentru oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție
  • Maia Sandu a câștigat cu peste 57% din voturile exprimate de moldoveni
  • Este prima femeie aleasă în această funcție în Republica Moldova

Maia Sandu a avut prima declarație de presă, după ce au fost numărate toate voturile exprimate, iar ea a fost aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Dragi prieteni, voi ați învins. Vă mulțumesc pentru mobilizarea și încrederea enormă. Solidaritatea moldovenilor au uimit, ieri, o lume întreagă. Oamenii au votat pentru o țară care îi unește și îi ajută la greu”, a spus Maia Sandu, în debutul discursului.

Noul șef al statului din Republica Moldova a mai spus că încrederea acordată o motivează să meargă pe calea reformării politice.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Mandatul nu este un premiu sau un privilegiu, ci o mare responsabilitate. Înțeleg că urmează patru ani de muncă asidudă, pentru a reclădi insitutțiile statului(…) După validarea acestor alegeri, voi demara o serie de consultări cu fracțiunile parlamentare pentru găsi soluții la problemele urgente ale cetățenilor”, a mai spus ea.

Maia Sandu a vorbit și despre prioritățile sale: „oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere”.

În final, ea a adresat un mesaj și în limba rusă cetățenilor din Republica Moldova.

Maia Sandu a câștigat cu peste 57% din voturile exprimate de moldoveni. Igor Dodon a avut puțin peste 42%, potrivit Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova.