• Într-o sală de clasă vor fi maximum 10 elevi, la 2 metri distanţă unul de altul
  • Elevilor li se va lua temperatura la intrarea în şcoală
  • Andreea, elevă clasa a XII-a: ”Nu mă simt foarte pregătită. Cursurile online nu mă prea ajută”

Un examen, aici mă refer atât la Bacalaureat cât şi la Evaluarea Naţională, se va desfăşura cam aşa. O clasă cu 30 de elevi va fi împărţită în 3, adică vor fi maximum 10 elevi într-o clasa, la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Elevilor li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius şi vor fi obligati sa poarte masca în timpul examenelor.

În fiecare sală de clasă prezenţa unui cadru medical este obligatorie.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Anul acesta, Bacalaureatul începe cu proba scrisă la limba şi literatura română, pe 22 iunie. A doua probă are loc pe 23 iunie la limba şi literatura maternă, iar pe 24 iunie are loc proba obligatorie a profilului.

O elevă de clasa a XII-a îţi spune că lucrează zi de zi pentru a lua note mari la Bacalaureat, însă, tot nu se simte pregătită. Motivul?

Elevă: ”Nu mă simt foarte pregătită pentru că mi-am întrerupt meditaţiile. Cursurile online nu mă prea ajută. Nu prea se fac. O să fie un rezultat foarte slab la Bac. Foarte slab. Sunt şi alţii care se chinuie şi nu pricep, nu înţeleg. Am o colegă care se chinuie să înveţe şi nu înţelege exact ce a făcut acolo. Lecţia este video, de pe net. Degeaba se chinuie să facă dacă nu înţelege.”

Ca Andreea mai sunt şi alţi elevi. Pentru a veni în ajutorul acestora, elevii vor avea la dispoziţie două săptămâni să meargă la şcoală la pregătire. Iar regulile vor fi stricte. Cei de liceu nu vor petrece mai mult de trei ore, iar cei din ciclul gimanazial vor petrece două ore la şcoală.