Premierul Ludovic Orban a spus, luni seara, că demisia directorului Spitalului Judeţean Piatra Neamţ nu este suficientă, după ce 10 oameni şi-au pierdut viaţa în incendiul din Terapie Intensivă.

Întrebat dacă este suficient faptul că directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi-a dat demisia, premierul Ludovic Orban spune că ancheta penală trebuie să îşi urmeze cursul şi toţi cei vinovaţi trebuie să plătească.

Acolo este vorba de pierderea a 10 vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentale să sprijine ancheta cu profesionalism şi celeritate, astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. Cum să fie suficientă o demisie? Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Ancheta penală trebuie să identifice responsabilii şi odată cu identificarea responsabililor trebuie să se facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a acestora”, a spus Orban.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, Lucian Micu, şi-a anunţat, luni, demisia, pe care o va depune marţi la prima oră: „Unii cu medicina, alţii cu banii. Între acestea mai apare şi politica”. Decizia vine după ce 10 oameni şi-au pierdut viaţa în incediul de la ATI.

Lucian Micu a fost numit la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ în urmă cu o lună şi este al 8-lea director al spitalului numit în mai puţin de un an.