• Ventilatoarele din tirul de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal s-au oprit
  • Tirul de ATI de la Spitalul Municipal Timișoara a fost instalat în 2 zile
  • Unitatea este dotată cu ventilatoare, monitoare şi injectomate

Ai tot auzit, zilele astea, de tragedia de la Piatra Neamț. Acum am fost la un pas să primim încă o dovadă că nu învățăm din greșeli.

Scenariul era cât pe ce să se repete la Timișoara. Ventilatoarele din tirul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal s-au oprit.

8 bolnavi, dintre care 3 intubați, au rămas fără aer. Daniel Malița, managerul Spitalului spune că de vină e o fluctuație a nivelului de oxigen.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Daniel Maliț, managerul Spitalului Municipal Timișoara: „Din punct de vedere al presiunii oxigenului, livrat de instalația noastră, am fost în parametri. Atât doar că, probabil, în funcție de evoluția clinică a fiecărui pacient, a fost nevoie de un consum prea mare, care a dus la un dezechilibru al presiunii, adică la o scădere brutală pentru ceilalți, și atunci a început avaria. Instalațiile au intrat în avarie și, din acest motiv, am decis să evacuăm repede pacienții.”

Acesta a fost marele noroc: personalul medical a fost pe fază și a transferat rapid pacienții. Toată operațiunea a durat cam o oră, timp în care bolnavii au fost ventilați mecanic.

Raul Pătrașcu, manager Spitalul Județean Timișoara: „Transferul a fost rapid și eficient, direct în zona roșie a Spitalului Județean, pe ATI. Este vorba despre 5 pacienți, 3 bărbați și două femei, a căror stare este stabilă și nu s-a agravat, nici pe parcursul trasnferului, nici din cauza situațției generate lla nivelul Spitalului Municipal”