• UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Pfizer / BioNTech la mijlocul lunii decembrie
  • Anunțul a fost făcut de a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
  • Cele 27 de state membre au discutat despre o coordonare a măsurile de combatere a pandemiei.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este „în discuţii zilnice cu FDA (n.red.: organismul similar din Statele Unite) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor anti-Covid”, a spus Ursula von der Leyen, într-o conferinţă de presă.

„Dacă toate procedurile merg fără probleme, EMA ar putea autoriza punerea pe piaţă a vaccinurilor Pfizer / BioNTech şi Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020,” a mai declarat aceasta. Întrebată despre posibila utilizare în UE a vaccinului dezvoltat în Rusia, Ursula von der Leyen a fost foarte precaută: „Orice vaccin trebuie supus procedurii de autorizare a EMA, cu transparenţă completă.”

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte pentru precomanda posibilelor vaccinuri: cu AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer / BioNTech şi CureVac.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

După un memorandum de înţelegere încheiat în august cu firma americană Moderna, „continuăm discuţiile şi suntem în discuţii şi cu Novavax”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Dar dacă te temi că nu sunt sigure, pentru că au fost făcute pe repede-nainte, Anthony Fauci lămurește situația.

Viteza nu a compromis deloc siguranța și nici nu a compromis integritatea științifică. A fost o dovadă a avansului științific extraordinar în acest tip de vaccinuri, care ne-a permis să facem în câteva luni ceea ce înainte dura ani”, a spus directorul Institutul pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA: