• Curtea federală din Germania i-a dat câștig de cauză lui Herbert Gilbert, cel care a cerut ca VW să-i returneze întregul preț plătit pentru modelul său Sharan.
  • Cazul este legat de scandalul emisiilor și a dus la mii de clienți nemulțumiți.
  • Contructorul german a recunoscut manipularea programelor software ale mașinilor sale pentru a păcăli testele de emisii.
  • VW susține că programul software instalat nu a cauzat daune clienților, deoarece autovehiculul putea fi folosit oricând.

Cea mai înaltă instanță civilă din Germania a decis ca Volkswagen să plătească despăgubiri unui proprietar de automobil din Germania. Herbert Gilbert a dat în judecată constructorul german pentru falsificarea testelor de emisii, scrie BBC.

Gilbert a cerut ca VW să-i returneze întregul preț plătit pentru modelul său Sharan, iar Curtea federală din Germania i-a dat câștig de cauză. Prin urmare, asta înseamnă că și ceilalți proprietari Volkswagen din Germania, pot solicita compensații.

Până acum, Volkswagen a cheltuit 30 de miliarde de dolari din cauza scandalului privind manipularea emisiilor poluante, iar foşti şi actuali lideri ai companiei au fost daţi în judecată.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII