• Kremlinul contestă zvonurile conform cărora Vladimir Putin ar avea o a treia fiică secretă.
  • Kremlinul numește dovezile aduse de jurnaliștii de investigație ca fiind „neconvingătoare” și „nefondate”.
  • Potrivit piesei, Putin avea o fiică, Elizaveta, cu Svetlana Krivonogikh.

Zvonurile că președintele rus, Vladimir Putin, ar avea o a treia fiică secretă au fost înăbușite de reprezentanții Kremlinului.

Povestea, care a făcut mari furori în mass-media rusă, a fost amplificată ulterior de către presa occidentală.

Cu toate acestea, Kremlinul numește dovezile aduse de jurnaliștii de investigație ca fiind „neconvingătoare” și „nefondate”.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, a vorbit joi cu presa și a menționat că „el însuși a privit materialul” și că l-a numit drept „jurnalism galben”.

Nu este nimic special, nimic nu merită comentarii”, a insistat el. 

Cu o zi înainte de conferința de presă, Peskov le-a spus reporterilor că nu știe nimic despre presupusul scenariu, susținând că este  „prima dată când a auzit despre o astfel de femeie”.

Are sau nu Putin un copil secret?

Totul a început pe 25 noiembrie, când site-ul web „Proekt” din Moscova a publicat un articol în care susținea că Putin a avut un copil în 2003, în timpul primului său mandat de președinte.

Povestea s-a răspândit rapid pe plan internațional fiind preluată de mai multe publicații precum Times of London, Daily Mail, New York Post și The Moscow Times.

Potrivit piesei, Putin avea o fiică, Elizaveta, cu Svetlana Krivonogikh, o colegă din Saint Petersburg și prietenă de multă vreme, care fusese angajată anterior ca menajeră. Krivonogikh ar fi făcut cunoștință cu Putin în anii ’90.

În 2000, anul în care a fost ales pentru prima dată Putin, Krivonogikh s-a îmbogățit semnificativ și s-a mutat dintr-un apartament comunal într-o casă de lux, pe insulele Kamenny, o parte scumpă din al doilea oraș al Rusiei, susține Proekt. 

În această perioadă, jurnaliștii cred că a avut o relație cu președintele Putin. Până în 2013, Putin a fost căsătorit cu fosta sa soție Lyudmila. În timpul căsătoriei lor de 30 de ani, au avut două fiice.