• Fritz elimină supra-impozitarea proprietarilor care nu restaurează fațadele clădirilor.
  • Primăria a pierdut 40 de procese, 20 dintre ele doar anul acesta.
  • Fritz a anunțat că va reface procedura de supra-impozitare.

Avem o mulțime de clădiri istorice, cu o arhitectură superbă, dar lăsate în paragină.

La Timișoara, fostul primar a introdus supra-impozitarea proprietarilor care nu le renovează. Noul primar, Dominic Fritz, vrea să renunțe la asta.

În Timișoara, se va renunța, anul acesta, la supra-impozitarea cu 400% a
celor care nu restaurează fațadele clădirilor din oraș.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Asta pentru că Primăria a pierdut toate procesele. Aproape 40 în ultimii 2 ani. Iar anul ăsta, a pierdut deja 20.

Dominic Fritz va elimina anul acesta supra-impozitarea cu 400% a proprietarilor care nu restaurează fațadele clădirilor din oraș

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că va elimina în acest an supra-impozitarea cu 400% a proprietarilor care nu restaurează fațadele clădirilor din oraș, după ce Primăria a pierdut toate procesele, anunță publicația Banatul Azi.

Fritz a anunțat că primăria a pierdut în 2018 40 de procese din 40, în 2019 a pierdut 37 de procese din 37, iar în acest an a pierdut deja 20.

Taxa pe paragină, introdusă de fostul primar Nicolae Robu, vizează, alături de terenuri, atât clădirile noi, fără valoare istorică, cât şi monumentele. Iar aici, proprietarii din Timişoara sunt vizaţi direct.

Cu un patrimoniu de 14.000 de case monument sau amplasate în zone de protecţie istorică, cele mai multe neîngrijite, autorităţile locale nu au putut decât să îi amendeze pe proprietari, iar sancţiunile de câteva mii de lei nu i-au convins să înceapă lucrări de reabilitare.

Fritz caută soluții pentru acordarea unui ajutor financiar proprietarilor de clădiri istorice

Fritz a anunțat că va reface procedura de supra-impozitare, dar caută și soluții să acorde ajutor financiar proprietarilor de clădiri istorice, pentru a le reface, așa cum procedează de ani buni Oradea.

Timișoara se confruntă de trei decenii cu problema clădirilor de patrimoniu, mai cu seamă cele din centrul orașului, lăsate în paragină de proprietari.

Problema a devenit una acută după ce municipiul de pe Bega a câștigat concursul pentru a deveni capitală europeană a culturii în 2023.