• Bitcoin a crescut cu peste 175% de la sfârșitul anului 2019
  • Moneda electronică a crescut brusc în ultimele luni, pe măsură ce dolarul a slăbit
  • Cantitatea de bitcoin aflată în circulație în prezent valorează acum mai mult de 365 de miliarde de dolari

Bitcoin a atins o altă etapă în cursa sa din 2020, crescând cu 9% până la un nou record istoric de aproximativ 19.860 dolari, peste maximul anterior de 19.783 dolari din decembrie 2017, relatează CNN.

Bitcoin a crescut cu peste 175% de la sfârșitul anului 2019. Prețurile au scăzut sub 4.000 dolari în martie, pe măsură ce piețele din întreaga lume au scăzut din cauza crizei Covid-19.

Însă moneda electronică a crescut brusc în ultimele luni, pe măsură ce dolarul a slăbit.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

Cum companiile de plăți Giants Square și PayPal permit acum clienților să cumpere și să vândă bitcoin, iar gigantul de gestionare a banilor Fidelity lansează un fond bitcoin pentru investitori bogați, zilele în care bitcoin este considerat doar o investiție marginală s-au încheiat, iar criptomoneda a câștigat legitimitate.

Cantitatea de bitcoin aflată în circulație în prezent valorează acum mai mult de 365 de miliarde de dolari.

Bitcoin a obținut, de asemenea, un impuls după ce un strateg de vârf de la BlackRock, cea mai mare firmă de administrare a activelor din lume, a sugerat că Bitcoin ar putea într-o zi să înlocuiască aurul ca monedă de refugiu.

Creșterea bitcoin a alimentat, de asemenea, creșteri importante ale criptomonedelor mai mici, cum ar fi ethereum, XRP, litecoin și Stellar.