• Colestiramina este un medicament care reduce colesterolul
  • Colestiramina împiedică antibioticele să dezvolte rezistență antimicrobiană
  • Descoperirile au fost publicate în jurnalul științific eLife

Știi că excesele nu-ți fac bine. Dar practica lasă de dorit. Românii sunt printre cei mai avizi consumatori de antibiotice din Uniunea Europeană. Un obicei periculos ar spune experții în medicină.

Periculos pentru că acest comportament îți crește numărul de bacterii rezistente la orice tratament. Recent, oamenii de știință de la Penn State și de la Universitatea din Michigan au descoperit o combinație benefică.

Colestiramina, un medicament care reduce colesterorul, luată împreună cu un antibiotic, previne rezistența antimicrobiană. Dar cel mai bine e să renunți la antibiotice, atât cât poți. Sunt puține tratamente care te mai pot scăpa de infecția cu bacteriile care au căpătat rezistență la antibiotice.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Potrivit unor noi cercetări realizate de oamenii de știință de la Penn State și de la Universitatea din Michigan, colestiramina, un medicament folosit pentru reducerea colesterolului, luat împreună cu un antibiotic previne ca antibioticul să dezvolte rezistență antimicrobiană.

Andrew Read, unul dintre autorii studiului a spus că rezistența antimicrobiană este o problemă gravă, care a dus la moartea oamenilor din cauza unor infecții bacteriene obișnuite. O cauză importantă a infecțiilor rezistente la antibiotice în mediul medical este o bacterie rezistentă la antibiotice.

Daptomicina este printre singurele antibiotice care mai pot trata infecția cu aceaste bacterii și doar în doze mari pentru că acestea încep să dezvolte rezistență. Astfel, oamenii de știință au descoperit că antibioticele, în combinație cu colestiramina împiedică bacteriile să rezvolte rezistență și funcționează ca un anti-antibiotic.