CNSAS l-a depistat pe listele de pentru alegerile parlamentare pe Samuel Calotă, candidat la Camera Deputaților din partea ProRomânia, care a fost colaborator al Securității ca poliție politică.

S-au primit listele cu candidați de la toate Birourile Electorale Județene, exceptând Birourile Electorale Judeţene Dâmboviţa şi Olt. S-au derulat procedurile de verificare pentru 6.030 candidați şi s-au procesat datele pentru 5.713 persoane. Dintre acestea, în temeiul legii sunt verificabile (candidaţi care sunt născuţi după anul 1973) 2.693 persoane”, anunță CNSAS.

Potrivit sursei citate, pe liste a fost identificat Samuel Calotă, colaborator al Securității, care este candidat Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România, judeţul Teleorman.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Conform notei de constatare a CNSAS, prezentată în instanța de judecată, Samuel Calotă a fost recrutat de Securitate în decembrie 1981 în calitate de gazdă a casei de întâlniri cu numele cosnpirativ „Violeta” în scopul realizării legăturii cu sursele de informare.

„Se arată în acest sens că a semnat un angajament accepând colaborarea”, reiese din dosar.

„Pentru toți ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, verificările vor continua, conform procedurii legale, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, conchide CNSAS.