• Tricouri sport purtate de Michael Jordan, Colin Kapaernick, Barack Obama și LeBron James au fost vândute cu sute de mii de dolari.
  • Două tricouri, unul purtat de superstarul NBA Michael Jordan și celălalt de fostul președinte american Barack Obama – s-au vândut vineri la o licitație din Los Angeles.
  • Jordan a purtat tricoul licitat în 1984, la debutul pentru Chicago Bulls.

Tricoul cu numărul 23 al lui Jordan, pe care l-a purtat ​​când a semnat contractul cu Chicago Bulls în 1984, s-a vândut cu 320.000 de dolari, în timp ce tricoul lui Obama, purtat cu echipa sa de la Școala Punahou, a câștigat 192.000 de dolari – un record pentru un tricou sport al unei competitii de liceu, notează BBC.

Casa de Licitații din Beverly Hills a declarat că Obama a purtat tricoul respectiv în 1979, când și-a ajutat echipa să câștige campionatul de stat de baschet din Hawaii.

Pasiunea fostului președintelui pentru joc l-a urmat de-a lungul vieții. În noua sa carte de memorii, „A Promised Land”, el a spus că a fost nevoit să înceteze să antreneze echipa de baschet a fiicei sale Sasha după ce părinții unei echipe rivale s-au plâns că le oferă un avantaj nedrept.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Michael Jordan – primul sportiv miliardar – se află în centrul echipei Chicago Bulls care a câștigat șase campionate de NBA în anii ’90. O serie de documentare, „The Last Dance”, despre succesele remarcabile ale echipei a fost un succes pe Netflix la începutul acestui an.

Suma record anterioară pentru o cămașă Jordan „numărul 23” a fost de 288.000 de dolari într-o licitație din iulie.

De asemenea, în ultima licitație a fost vândută un tricou Cavaliers cu autograf, purtat de actuala stea NBA Lebron James, care s-a vândut cu 128.000 de dolari, și un tricou de fotbal american purtat de fundașul Colin Kapaernick, la debutul său pentru San Francisco 49ers.

Tricoul lui Kapaernick s-a vândut cu 128.000 de dolari – un nou record pentru NFL.

În 2016, Kaepernick a devenit un simbol în lupta împotriva nedreptății rasiale atunci când a îngenuncheat în semn de protest în timpul imnului național al SUA.