• PSD spune că președintele „a încalcat în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală”
  • Duminică au loc alegeri parlamanetare, iar sâmbătă s-a încheiat campania electorală
  • Plângerea PSD are legătură cu mesajul lui Klaus Iohannis, după întâlnirea de sâmbătă cu Nicuşor Dan la Palatul Cotroceni

Partidul Social Democrat a depus o plângere împotriva președintelui Klaus Iohannis, a PNL și a primarului Capitalei, Nicușor Dan. PSD reclamă faptul că a fost încălcată legea privind campania electorală, fiind transmise mesaje politice chiar și după încheierea acesteia.

În fapt, în data de 5 decembroe 2020, în intervalul orar 12:15-12:30, Președintele Klaus Werner Iohannis a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut următoarele afirmații: „Tocmai am încheiat o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, o discuție foarte bună, aplicată. (…) Cred că se poate rezolva tot ce ține de buna gestionare a Bucureștiului, în condițiile în care Primarul General și Primăria Generală găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid, și atunci, într-un termen rezonabil, și problemele Capitalei vor putea fi abordate și rezolvate”, conform plângerii PSD.

Social democrații spun că mesajul politic este de natură a încălca în mod grav normele imperative ce disciplinează campania electorală, reprezentând în esenţă o susţinere ilicită a Partidului Naţional Liberal şi a candidaţilor săi, realizată după momentul temporar permis de legiuitor”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

PSd susține că „discursul preşedintelui (…) se referă în mod direct la Partidul Naţional Liberal (în sens pozitiv) – fiind utilizată asocierea cu susţinătorul din campania electorală al acestei entităţi politice (Primarul General Nicuşor Dan), este utilizat după închiderea oficială a campaniei electorale, are obiectiv electoral declarat (câştigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Naţional Liberal) şi depăşeşte în mod clar obiectivul de informare a publicului”.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare 2020 s-a terminat sâmbătă, la ora 7.00.

Plângerea poate fi citită aici.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!