• Nana Falemi a vorbit despre scandalul creat în jurul cuvântului „negru“, rostit de Sebastian Colțescu
  • Fostul jucător de la Steaua crede că „gestul în sine nu a fost rasist, dar a fost prostesc, provenit din lipsă de educație sau ignoranță

Dincolo de ceea ce s-a întâmplat la Paris, trebuie să ne uităm și la situațiile când românii au fost victimele rasismului. De multe ori, această atitudine a venit din partea francezilor.

Inclusiv Simona Halep a fost victima rasismului, după ce a câștigat Roland Garros. Revista Charlie Hebdo a ilustrat subiectul cu o caricatură și textul „Fiare vechi“. O altă jucătoare de tenis din România, Irina Begu, a fost numită țigancă, de Caroline Garcia și sunt nenumărate cazurile când echipele românești de fotbal au fost discriminate.

Tot despre discriminare e vorba și în cazul anunțului scris în limba română și postat într-un lanț de supermarketuri din Marea Britanie.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Iată ce spune Nana Falemi, probabil singurul român care îl cunoaște și pe Sebastian Colțescu, și pe Pierre Webo: „N-a fost vorba de rasism, a fost doar o gafă, o prostie. De ce n-a fost vorba de rasism? Pentru că, în sportul de performanță la nivelul acesta, rasismul nu are loc. Oamenii care ajung la nivelul ăsta nu sunt rasiști. Gestul în sine nu a fost rasist, dar a fost prostesc, provenit din lipsă de educație sau ignoranță, pentru că atunci când ai de a face cu culturi diferite, dacă vrei să nu rănești, trebuie să ai grijă să te informezi, ca anumite cuvinte sau gesturi să nu fie interpretate.“