• Paolo Rossi a murit la 64 de ani de o boală incurabilă
  • În 1982, Paolo Rossi a ieșit campion mondial și a câștigat Balonul de Aur

Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, cel care a condus naţionala Italiei, în 1982, la câştigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind şase goluri, a murit la vârsta de 64 de ani.

Vestea a venit în toiul nopţii din partea soţiei sale, Federica Cappelletti, care a publicat pe Instagram mesajul „Pentru totdeauna”, alături de o fotografie a ei cu Paolo Rossi.

Simultan, directorul adjunct al RaiSport, Enrico Varriale, a anunţat dispariţia lui „Pablito”: „O veste foarte tristă, ne-a lăsat un om de neuitat, care ne-a făcut să ne îndrăgostim cu toţii în acea vară a lui ’82”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Presa italiană scrie că fostul atacant Paolo Rossi suferea de o boală incurabilă.

Paolo Rossi, născut în 23 septembrie 1956, la Prato, este un fost jucător italian de fotbal. În 1982 a condus naţionala Italiei către câştigarea Campionatului Mondial înscriind şase goluri, primind Balonul de Aur.

Este unul din cei trei jucători care au câştigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgeter-ul competiţiei, Balonul de Aur – cel mai bun jucător şi Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 şi Mario Kempes în 1978.

Noi avem amintiri fericite cu Rossi. Romania e prima echipa care a invins acea Italie campioana mondiala. Se intampla in 1983, cand Romania lui Lucescu a lasat Italia acasa si a ajuns in primele opt din Europa.