• Spitalele din New York se pregătesc pentru campania de vaccinare.
  • Lipsește însă aprobarea finală a vaccinului.
  • Experții Agenției pentru Medicamente din Statele Unite discută chiar azi autorizarea antidotului produs de Pfizer BioNTech.
  • Crește numărul vaccinărilor antigripale în SUA de teama unei duble pandemii.
  • Între 33 și 47% dintre americani nu vor să se vaccineze sau amână momentul.
  • Canada va primi 249.000 de doze luna aceasta de la Pfizer și BioNTech.

Când începe vaccinarea în SUA

Decizia finală a agenției Federale a Medicamentelor și Alimentelor (FDA) poate fi cunoscută în următoarele ore, iar primele vaccinări vor putea avea loc în câteva zile.

Unele spitale precum Mount Sinai din New York s-au pregătit deja să primească antidotul de la Pfizer si Biontech. Și-au instalat congelatoarele și se realizează simulări de distribuire si de vaccinare, până când vor sosi vaccinurile anti-Covid.

Efectele secundare ale vaccinului de la Pfizer

Cele mai neobișnuite efecte secundare, descoperite în SUA, au fost 4 cazuri de paralizie facială temporară, iar în UK știm de cele două persoane cu alergii puternice care au avut reacții. Cu toții sunt recuperați acum, iar aprobarea finala a Agenției FDA este vitală pentru încrederea publicului în această vaccinare.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Cât de deschiși sunt americanii față de vaccinare

Statele Unite au înregistrat ieri 3.140 de decese provocate de Covid, iar sondajele arată că peste 60% din americani vor să se vaccineze, față de 47% care au spus că nu doresc, sau amână inocularea cu antidotul de la Pfizer.

Când se pot vaccina canadienii

Vaccinarea va incepe in Canada săptămâna viitoare, după ce va fi trimis din Belgia un prim transport cu 30.000 de doze de vaccin.

Canada este a treia țară care aprobă vaccinul anti-Covid de la Pfizer si BioNTech, după UK și Bahrain.

Ministerul Sănătății din Canada a dat undă verde vaccinării și se vor distribui în primă fază 20 de milioane de doze în cursul anului viitor.

Prima indicație este folosirea vaccinului la persoanele de la 16 ani în sus, până când Pfizer termină testările clinice la toate grupele de vârstă la copii.