• HoReCa a pierdut în 2020 80% din cifra de afaceri de anul trecut
  • În HoReCa lucrează 400.000 de angajați
  • Guvernul spune că ar putea acoperi 20% din pierderile HoReCa

Andrei Sosa e patronul unui restaurant din sectorul 5 al Capitalei. După ce Primăria i-a cerut mai mulți bani de chirie pe spațiu, pentru că a distanțat mesele pe terasă și ocupă mai mult din trotuar, s-a hotărât să intre în grevă fiscală.

Recunoaște că s-a întins mai mult, dar aștepta de la Primărie înțelegere,
în condițiile în care chiar regulile sanitare spun că e nevoie de mai mult spațiu.

Andrei Sosa, administrator restaurant Energiea: „Ne-am trezit cu sesizare de la ei, cu nişte poze care să ne arate că nu respectăm metrii pe care i-am făcut în schiţă şi că ne-am întins mai mult şi că trebuie să plătim mai mult. E absurd, e absurd. Și asa sunt mesele goale, este frig, e cum e. Suntem în gaură rău de tot.“

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Nimeni nu contestă litera legii – scrie negru pe alb că fiecare metru pătrat trebuie plătit de chiriaș. Însă patronul e supărat că, în alte orașe, nici nu mai vorbim de alte țări, administrațiile locale au găsit metode prin care să ajute mediul de business. O taxă în plus e ca o piatră de moară la gât pentru ei.