• Omar Jimenez, un jurnalist CNN afro-american, transmitea în direct din Minneapolis protestele violente.
  • Întreaga echipă de filmare a jurnalistului şi anume un producător şi un cameraman au fost şi ei arestaţi de poliţie.
  • Mai târziu, guvernul de la Minneapolis și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.
  • Protestele violente din Minneapolis au loc din cauza morţii unui bărbat de culoare care a murit după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât.

O echipă CNN a fost reținută de oamenii legii în timp ce transmiteau live protestele violente din Minneapolis. Totul s-a întâmplat în direct, vineri dimineața, pe o stradă din orașul american.

Potrivit CNN, jurnalistul Omar Jimenez a fost luat de polițiști și încătușat deși el s-a identificat în fața ofițerilor. Pe de altă parte, oamenii legii spun că doar le-a cerut să se mute mai departe.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
OZEMPIC E OUT
CUM STĂM LA ECONOMIE?

Echipajul lui Jimenez, inclusiv un producător și un operator de camere, au fost de asemenea încătușați.

Întreaga scena a fost surprinsă de camera CNN care a fost confiscată, dar a continuat să imortalizeze momentul în care echipa era încătuşată fără ca poliţiştii să sţie că ea încă filma.

Mai târziu, guvernul din Minneapolis și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

Protestele violente din Minneapolis au început din cauza morţii unui bărbat de culoare care a murit după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât.

Oamenii au ieşit în stradă pentru a cere dreptate şi condamnarea poliţistului. Situaţia a degenerat însă rapid, iar oameni înarmaţi cu arme albe au spart magazine şi au incendiat mobilierul stradal.