Negocieri de pirați cu fundul pe cufere.

Cam așa au arătat negocierile dintre cei trei pretendenți la viitorul Guvern: PNL-USRPLUS-UDMR. Niciun partid aflat în horă nu-l simpatizează pe celălalt.

Suntem în România. Motivul real pentru care negocierile s-au gripat tocmai pe subiectul „cine ia președinția Camerei Deputaților” este simplu: funcții.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

Cei doi miri, Orban și Barna, văd în acestă funcție singurul vehicul care le-a rămas pentru a-și salva carierele politice, respectiv șefia celor două partide. Aici e vorba de două nume, nu de două partide. Doi tipi care se bat să-și salveze statutul de șef.

Cei care au votat USR-PLUS sau PNL au votat un program de guvernare, nu ca să-i facă rost de slujbă lui Barna sau lui Orban.

În altă ordine de idei: nu există alt motiv pentru care să guvernezi o țară decât principalele griji cu care are rost să crești un copil: sănătatea lui, educația lui și mediul in care trăiește.

Ați văzut vreo dezbatere sau propuneri salvatoare pentru aceste trei ministere? Ați văzut vreo viziune și oameni străluciți pentru a contracara urgent colapsul Educației, Sănătății și al Pădurilor și Apelor din România?

Nu. Mulțumesc, nu mă interesează bătalia lor pentru ministerele cu bani sau pentru controlul Justiției, care nu a fost, nu este și nu va fi independentă.