• De la înfiinţare şi până astăzi, fiecare ediţie a festivalului RO-WINE din Bucureşti a stabilit noi şi noi recorduri, de la numărul de participanţi, la numărul de vizitatori şi, implicit, la cel de sticle deschise.
  • Înainte de a-şi deschide porţile, ediţia din această primăvară deţine deja recordul pentru cele mai multe etichete participante – peste o mie!
  • Acum, când numărăm orele până la deschiderea oficială, cele mai multe sticle sunt deja aşezate în frigidere, aşteptând să îşi cucerească noi admiratori.

De la înfiinţare şi până astăzi, fiecare ediţie a festivalului RO-WINE din Bucureşti a stabilit noi şi noi recorduri, de la numărul de participanţi, la numărul de vizitatori şi, implicit, la cel de sticle deschise. Înainte de a-şi deschide porţile, ediţia din această primăvară deţine deja recordul pentru cele mai multe etichete participante – peste o mie! Acum, când numărăm orele până la deschiderea oficială, cele mai multe sticle sunt deja aşezate în frigidere, aşteptând să îşi cucerească noi admiratori.

Este prima ediţie de trei zile, iar surprizele se vor ţine lanţ. Doritorii de noutăţi vor avea, din nou, ocazia să descopere nu doar crame nou înfiinţate, ci şi producători internaţionali prezenţi, în premieră, în România. Cei care doresc să îşi aprofundeze cunoştinţele pot participa la cele nouă masterclass-uri organizate de producători de top. Scriem o bucăţică de istorie în timp ce Domeniile Prince Matei se transformă în Crama DeMatei şi lansează noi game, Patimă şi Migală. Degustăm şi un strop de istorie, cu Feteştile negre de la SERVE, fondatorul cramei, Contele Guy de Poix, fiind primul mare promotor al acestui soi.

Toţi cei care apreciază gusturile italiene şi aromele rafinate se vor putea bucura de o selecţie exclusivă de specialităţi ale producătorilor în salonul Gustul Italiei, organizat de ICE – Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior, majoritatea acestora fiind prezentate în premieră în România. Întreagă expoziţie este gândită ca un adevărat festin dedicat mâncării şi vinului, care au făcut Italia faimoasă în întreagă lume. Vor participa producători de vin, de ulei de măsline, de brânzeturi şi de delicatese din regiuni consacrate – Veneto, Puglia, Toscana, Emilia-Romagna, Campania, Sicilia, Piemonte, Lazio, Lombardia sau Abruzzo.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Italia este ţara europeană cu cel mai mare număr de produse agroalimentare cu denumire de origine şi indicaţie geografică recunoscute de Uniunea Europeană – 847 – încă o dovadă a calităţii produselor, dar, mai ales, a legăturii puternice dintre excelenţa produselor agroalimentare italiene şi regiunea de origine. Ne bucurăm să constatăm că publicul din România acordă în prezent o atenţie deosebită produselor agroalimentare italiene de top” , a declarat ambasadorul Italiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Alfredo Maria Durante Mangoni.

,,La RO-Wine este locul în care simt, descopăr şi mă bucur de progresul continuu al publicului iubitor de vin din România. Drept dovadă stă faptul că noi, ca firmă expozantă, am crescut în fiecare an ca prezenţă, spre bucuria partenerilor pe care îi reprezentăm. Publicul RO-Wine este un public educat, care înţelege consumul de vin. De asemenea, este remarcabilă participarea reprezentanţilor industria HoReCa. Şi surprinzător, văd mereu mulţi tineri, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Este un festival aliniat noilor tendinţe de organizare şi logistică, net superior altor evenimente similare” , spune Carmen Savu, coproprietar al ParmaFood.

Şi la această ediţie ne bucurăm de participarea Carrefour, prin programul Deschidem Vinul Românesc (DVR), o iniţiativă care a pornit din încrederea în puterea de brand naţional a vinului românesc, întâi ca un sprijin pentru producătorii locali şi pentru iubitorii de vin, apoi ca una dintre cele mai relevante selecţii de vinuri exclusive din România. Peste zece soiuri autohtone vor putea fi descoperite la standul DVR, pe parcursul celor trei zile de festival.

Tot la RO-Wine veţi avea şansa să fiţi primii care degustă vinurile Cramei Strehan, cel mai nou producător de vin din Dealu Mare. ,,Participarea noastră la RO Wine reprezintă debutul Cramei Strehan pe piaţa vinurilor din România. Le mulţumim organizatorilor pentru oportunitatea de a ne afla pe lista expozanţilor, ocazie cu care lansăm oficial prima noastră gama de vinuri” , anunţă Vasile Ene, proprietarul cramei.

Vineri, la ora 14.00, deschidem primele sticle!

Va aşteptăm şi – nu uitaţi! – dacă lucraţi în industria HoReCa, accesul este gratuit, în baza înregistrării pe site-ul festivalului – https://romaniawinefestival.com.