Una dintre cele mai educative jucării disponibile este, de asemenea, una dintre cele mai distractive! Abilitățile pe care copiii le învață de la LEGO sunt importante și incredibile! Dacă nu v-ați gândit niciodată cu adevărat la ele ca fiind super educaționale, veți vedea în curând beneficiile care pot veni din a vă lăsa copiii să se joace cu un set LEGO Duplo.

LEGO este una dintre cele mai benefice jucării pentru copii. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre cele mai important abilități pe care le învață copiii în timp ce se joacă cu LEGO-uri.

1. Abilități motorii fine

Folosirea cărămizilor LEGO este ocazia perfectă pentru dezvoltarea abilităților motorii fine! Cărămizile LEGO sunt un manipulator pentru a lucra degetele, pe măsură ce copiii construiesc și chiar ridică piese LEGO. Copiii adoră etapele construirii și pot face acest lucru ore în șir, dezvoltând mușchii puternici în mâini, care îi vor ajuta cu alte abilități, cum ar fi să învețe să scrie.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

2. Joc cooperativ

Este atât de ușor pentru copiii să se îndrepte spre un moment de fericire imaginară cu aventuri, eroi, vilani, animale și chiar membri ai familiei, construind LEGO. Folosirea minifigurinelor și cărămizilor LEGO împreună cu alți prieteni le oferă copiilor aceleași abilități pe care le-ar învăța în jocul de prefacere sau folosind o casă de păpuși.

3. Un sentiment de împlinire

Când copiii și-au terminat uimitoarea operă de artă LEGO, ei vă caută pentru a vă arăta creațiile lor. Au făcut ceva de care sunt incredibil de mândri, ceea ce este benefic atât pentru mâinile lor, cât și pentru inima lor! De cele mai multe ori își fac o idee în cap, apoi încep să o construiască.

Sunt atât de încântați de casele pe care le construiesc pentru ca familiile de minifigurine să se joace sau de mașinile pe care minifigurinele le vor conduce în comunitatea lor LEGO. Pe măsură ce își dezvoltă încrederea în sine, entuziasmul lor duce la realizarea construcțiilor cu scopuri din ce în ce mai complexe!

4. Persistență

Jocul cu cărămizi LEGO duce uneori la inimi frânte, mai ales când se prăbușește un turn, după o singură mișcare greșită. Inițial, acest lucru este frustrant. Am aflat însă că copiii care folosesc cărămizi LEGO în mod regulat nu sunt învinși de acest lucru. În schimb, ei încearcă din nou.

5. Rezolvarea unui puzzle

Nu contează dacă un copil folosește o broșură de instrucțiuni sau construiește complet din propria imaginație – ei rezolvă un puzzle! Când copiii culeg cărămizi mici din jurul lor pentru a forma o clădire, un avion sau o creatură, ei aduc ordine din haos. O găleată de cărămizi LEGO devine o nouă oportunitate!

6. Știință

Cauza și efectul sunt una dintre primele lecții de știință pe care le învață un copil! Este atât de distractiv să priviți un copil care trebuie să construiască un turn cât mai înalt. Devine din ce în ce mai înalt, în curând peste capul lor. Apoi, își țin respirația în timp ce turnul super înalt cade.

Știința este componenta importantă, care se află în spatele tuturor creațiilor pe care le are un copil. Fundamentul științei este să vină cu o idee și să o demonstreze practic. LEGO-urile fac acest lucru în mod natural, prin imaginație. Un copil are pur și simplu o idee, apoi o dezvoltă.

7. Inginerie

Vreți să construiți un pod? Atunci trebuie să vă dați seama de ce este nevoie pentru a-l ridica. Copiii învață repede că un turn format dintr-o singură coloană cade. Prin crearea unei baze stabile, aceștia își deschid o nouă lume de posibilități! În curând vor putea construi piramide sau poate chiar Turnul Eiffel!

8. Creativitate

Fiecare creație LEGO este o formă de artă iar imaginația unui copil este singura limită. Copiii devin creatori cu sute de piese minuscule. Ei pot folosi roți, forme și chiar minifigurini de „oameni” pentru a-și construi ideile pe care le au în minte. Poate fi util, distractiv sau chiar terapeutic.