Ilie Năstase lansează colecția de vinuri Nasty la RO-Wine Cluj. Veniturile obținute din vânzarea de bilete vor fi direcționate către sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Cea de-a treia ediție transilvăneană a festivalului de vin RO-Wine a debutat în forță, găzduind lansarea oficială a gamei Nasty – o colecție de trei vinuri produse de Domeniile Prince Matei pentru campionul incontestabil al tenisului românesc, Ilie Năstase.

„Eticheta aparent simplă, o semnătură și un cap de leu stilizat, ce poartă frizura-semnătură a campionului, este o metaforă perfectă pentru vin. Semnătura înseamnă întotdeauna o responsabilitate asumată, iar Ilie Năstase nu doar că și-a asumat, ci a și anunțat public că își dorește să promoveze acest vin în toată lumea – o inițiativă excelentă și foarte binevenită pentru imaginea vinului românesc. La al doilea nivel de lectură, aparenta simplitate a etichetei amintește de naturalețea unui rever sau a unui passing-shot, mișcări care sunt doar la prima vedere simple, dar care ascund mii de ore de muncă, de antrenamente epuizante, de eforturi greu de cuantificat – o paralelă extraordinară cu munca, talentul și resursele ascunse în spatele fiecărui vin bun”, spune Marinela Ardelean, co-fondator al RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

 „Vinul românesc trebuie să se prezinte lumii și cred că Ilie Năstase este un ambasador perfect. Noi vom sprijini acest proiect în orice fel putem, inclusiv prin listarea vinurilor în toate locațiile grupului Fratelli, inclusiv Biutiful, Uanderful și Fratellini Bistro. Mesajul inscripționat pe sticlă este <<A câștigat peste 100 de titluri ATP. Și toate inimile>>. Este lucrul pe care i-l doresc din tot sufletul vinului românesc, în general, și acestei colecții, în particular: să atingă cât mai multe inimi”, a declarat Liviu Popescu, co-fondator RO-Wine.

 Considerat în anii ‘70 ca fiind cel mai cunoscut român din lume, Ilie Năstase și-a asigurat un loc în istoria sportului alb, intrând oficial în topul celor mai buni 40 jucători de tenis din toate timpurile încă din 2005. În contrapartidă, Domeniile Prince Matei se numără printre primii producători de vinuri superpremium din România, brandul Prince Matei fiind un adevărat deschizător de drumuri pentru regiunea Dealu Mare, devenită astăzi epicentrul producătorilor de vinuri de mare calitate.

Colecția „Nasty” este formată din trei cupaje – Cuvée Alb (Fetească Albă & Fetească Regală),  Cuvée Rosé (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Fetească Neagră) și Cuvée Roșu (Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră). „Personal, sunt un iubitor al vinului roșu, sec, soția preferă rosé-ul, dar pot să spun cu mâna pe inimă că toate cele trei vinuri sunt foarte bune, pe placul oricărui iubitor de vin. Iar prețul va fi unul prietenos, vinul fiind în curând disponibil în toată țara. Este un vin pe care îmi doresc să îl promovez peste tot în lume”, a declarat Ilie Năstase, cu ocazia lansării oficiale a colecției.

Iubitorii de vin pot gusta cele trei cupaje care poartă semnătura campionului în cadrul festivalului RO-Wine desfăurat pe 19 și 20 martie la Cluj, în Parcul Central, la Chios Social Lounge. Pentru profesioniștii horeca, accesul este gratuit, în baza înregistrării prealabile pe site-ul evenimentului, romaniawinefestival.com.
La această ediție, toate veniturile obținute din vânzarea de bilete vor fi direcționate către sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Va multumim!