Olimpia Airport Parking și SPARK, două branduri premium, vin cu o viziune avansată asupra serviciilor și își propun eficientizarea celui mai important aspect, prestarea de servicii moderne pentru car sharing și parcări la un nivel înalt, cu atenție către mediul înconjurător, oferind siguranță și confort.

În ultimii ani, Bucureștiul a devenit un oraș din ce în ce mai tranzitat și numărul de zboruri externe a crescut. Serviciile existente au ajuns subdimensionate, iar în consecință aglomerația este resimțită de către toți rezidenții, dar și de către vizitatori. Astfel, Olimpia Airport Parking și SPARK propun o soluție spre crearea unui ecosistem digitalizat și sustenabil. Colaborarea vine în ajutorul călătorilor și asigură servicii premium, securizate pentru automobile. Inițiativa vine cu o perspectivă modernă și cu o diversitate în ceea ce privește posibilitățile utilizatorilor.

Parteneriatul constă în deschiderea unui hub SPARK în cadrul Olimpia Airport Parking.  Colaborarea oferă o experiență completă pentru călătoriile de afaceri sau cele cu familia. Acționând ca o parcare modală, Olimpia Airport Parking vine cu o soluție spre evitarea disconfortului aducerii mașinii personale în capitala aglomerată. SPARK intervine și completează experiența, fiind o alternativă responsabilă pentru călătoriile prietenoase cu mediul, atât în oraș, cât și în afara acestuia.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Olimpia Airport Parking este prima parcare privată supraetajată, aflată în imediata apropiere a Aeroportului Henri Coandă, care oferă 1500 de locuri de parcare alături de servicii de înaltă calitate posesorilor de mașini. Construcția este o investiție româno-elvețiană, cu un caracter unic datorită colaborării celor două perspective de business. Ei și-au asumat misiunea de a îmbunătății condițiile de călătorie din Aeroportul Otopeni, având ca referință standardele parcărilor din marile metropole europene. Din punct de vedere estetic parcarea are un design ultra-modern, minimalist, ce oferă o nota aparte împrejurărilor aeroportului Otopeni. Placajele exterioare Equitone din fibrociment de înaltă densitate cu suprafața netratată sunt practic indestructibile. Mai mult decât atât, pe lângă siguranța oferită mașinilor clienților, ele permit circulația aerului în spatele panourilor astfel reducând considerabil efectele negative ale frigului sau căldurii excesive. Construcția este impresionantă din punct de vedere tehnic, dar și estetic, interiorul deosebit este caracterizat de finisajele Remmers, aceeași firma fiind contractată pentru muzeul Louvre din Paris.

Funcționalitatea interioară parcării este extrem de importantă. Brandul Astron s-a asigurat de acest lucru prin modul de proiectare al unei structuri metalice moderne, cu capacități inovatoare de preluare a greutății vehiculelor și prin calitatea de cel mai înalt nivel a materialelor folosite. Parcarea dispune de cele mai multe stații electrice de încărcat din Europa, respectiv 36 de stații de 22 KW și o stație de 90 KW,  fiind un element foarte important pentru colaborarea celor două branduri, SPARK și Olimpia Airport Parking. Sistemele automatizate de tip smart parking oferă un serviciu de supraveghere de 24/24. Designa system management reprezintă cea mai completă soluție la nivel internațional în ceea ce privește sistemele digitale automate de parcare. Același sistem este prezent și în aeroporturile din New York, Hamburg si München. Host-ul de booking alături de cei de la Designa oferă posibilitatea de rezervare online cu ridicare automată a barierei și sistem ghidaj în parcare prin semnalistica luminoasă. Olimpia Parking oferă un plus de siguranță cu ajutorul sistemului “Park Eyes”. Pentru a face vizita cât mai scurtă intervine “Find My Car”, un sistem care ajută la localizarea autovehiculului prin simpla introducere a numărului de înmatriculare și ghidarea către locul exact al mașinii indiferent de etaj.

Suntem singura parcare modală și cea mai mare parcare privată, supraetajată, la doar 200m distanță de Aeroportul Henri Coanda din Otopeni. Cu sisteme de management al parcării complet automatizate, sisteme de ghidare a mașinii și tehnologia „Find My Car”, ne-am dorit să redefinim experiența de parcare la aeroport. Angajamentul nostru față de sustenabilitate se reflectă în cele 37 de stații de încărcare a mașinilor electrice cât și serviciul de Shuttle bus gratuit realizat cu Noul EQV Electric de la Mercedes. Pe baza acestor valori am dezvoltat un parteneriat cu SPARK car sharing, misiunea noastră este clară: reducerea emisiilor de carbon. Fie că sunteți un călător de afaceri sau un turist, vă garantăm că la Olimpia Airport Parking veți primi servicii de cea mai înaltă clasă.” Alexandra Mahu, Director General Olimpia Airport Parking

SPARK România  oferă servicii de mobilitate eco-urbane la prețuri accesibile. Compania abordează probleme și provocări actuale ale orașului București, precum poluarea și traficul. Un studiu făcut de către Platforma de Mediu atestă că 80% din poluarea aerului este cauzată de trafic. Transportul rutier, în care e implicat un număr mare de autovehicule ce folosesc combustibili fosili, este cea mai relevantă sursă internă de poluare a Bucureștiului. Mai exact, 90% din emisiile de monoxid de carbon, 59% din cele de oxizi de azot, 45% compuși organici volatili și 95% din emisiile de plumb. Astfel, SPARK crează soluții de mobilitate ce  contribuie la îmbunătățirea vieții cotidiene a locuitorilor, facilitând accesul la servicii de car sharing eficiente, sustenabile, ce protejează mediul și calitatea vieții.

Compania îmbunătățește viața de zi cu zi prin furnizarea de servicii de transport urban cu emisii zero, ușor accesibile și la prețuri convenabile în marile orașe europene. Platforma pune la dispoziție peste 1.700 de mașini complet electrice, disponibile pentru utilizarea în comun prin intermediul aplicației mobile SPARK în orașe din țările Uniunii Europene: București, Sofia, Plovdiv, Vilnius și Kaunas. Cu o flotă de aproximativ 400 de vehicule complet electrice, alcătuită din Dacia Spring, Skoda CityGo, Renault ZOE, Nissan Leaf si BMW I3. Prin flexibilitate și prețuri accesibile, SPARK îmbunătățește calitatea mobilității urbane și transforma modul în care călătorim, concentrându-și atenția pe grija pentru mediu.

“Compania prezintă un plus de flexibilitate pentru utilizatori, cu un accent puternic pe responsabilitate socială și sustenabilitate. SPARK România promovează soluții tehnologice care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a Bucureștiului, reducând impactul negativ al emisiilor de CO2 asupra mediului, încurajând semnificativ fluidizarea traficului. Aici am găsit foarte multe elemente în comun cu Olimpia Parking, cea mai moderna parcare din București, care oferă servicii premium, tehnologizate, dar sustenabile pentru clienții săi.” Cristian Prichea, Country Manager SPARK România

Colaborarea celor două companii deschide drumul spre inovație în privința mobilității urbane. Potrivit unui studiu realizat de PwC exista un trend descrescător în ceea ce privește încrederea oamenilor în companii, doar 30% din clienți având încredere în afacerile cu care interacționează în viața de zi cu zi. Astfel, când vorbim de acest parteneriat, cu siguranță vorbim de o plusvaloare reală pentru societate și mediu, de servicii premium care folosesc cea mai nouă tehnologie, având în vedere un viitor mai bun, sustenabil. Drumul spre inovație începe cu companii responsabile, care pun pe primul loc siguranța și confortul clienților.