Cu toții ne dorim să decorăm bradul de Crăciun perfect, cu globulețe, ornamente și luminițe perfect coordonate într-o schemă festivă și elegantă. În realitate, însă, este mai ușor de spus decât de făcut. Decorarea unui brad de Crăciun, fie că e vorba de brazi naturali, brazi artificiali veșnic verzi sau brazi argintii, nu este o treabă ușoară, mai ales pentru perfecționiștii dintre noi, dar dacă casa este mândria și bucuria dvs., iar bradul este piesa centrală a casei în perioada sărbătorilor, vă putem ajuta.

Am vorbit cu o serie de experți în stil și decorațiuni despre cum să vă decorați pomul de Crăciun pentru a face să pară că ați angajat un profesionist, plus cum să alegeți decorațiunile potrivite pentru pomul de Crăciun care să se potrivească temei dumneavoastră.

Dar înainte de a începe, ca orice sarcină, trebuie să aveți uneltele potrivite pentru a asigura montarea sigură și corectă a bradului de Crăciun. Acestea includ mănuși de bumbac pentru modelarea ramurilor, foarfeci cu mânere de siguranță pentru materiale, ambalaje sau echipamente și o scară sau un scăunel robust pentru a instala ornamente și a aranja decorațiunile pe brazi argintii mai înalți.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

1. Investiți într-un brad artificial de înaltă calitate

Brazii de Crăciun confecționați din materiale de calitate superioară oferă un suport robust și fiabil pentru decorațiuni. Veți descoperi că unii brazi argintii sau verzi de înaltă calitate sunt în general mai rezistenți și pot rezista la repetate repetate rânduri an de an, păstrându-și în același timp aspectul frumos.

Optați pentru un brad tradițional, mai degrabă decât pentru unul în tendințe, astfel încât să nu devină „demodat” după câțiva ani (pentru informarea dumneavoastră, se așteaptă ca anul acesta să fie la modă atât brazi asimetrici și rari, cât și brazi argintii), iar un design tradițional vă oferă baza perfectă pentru a suprapune și decora după cum doriți.

Brazii de Crăciun preiluminați sunt un favorit ferm, deoarece economisesc timp pentru a descurca toate acele luminițe, dar, pe de altă parte, un avantaj al achiziționării unui brad neiluminat este că puteți alege orice luminițe doriți.

În ceea ce privește dimensiunea, brazii de Crăciun de 2,5 metri sunt acum extrem de populari, dar ar trebui să alegeți întotdeauna un brad care să se potrivească spațiului dvs. și să nu vă lase un sentiment de înghesuială. Dacă sunteți limitat la capitolul spațiu, există pe piață niște brazi argintii și verzi de Crăciun subțiri, inclusiv modele tip creion îngust, care s-ar putea să se potrivească mai bine. Și nu uitați, pentru a preveni uzura bradului de Crăciun, luați în considerare modelele cu caracteristici avansate care oferă o instalare și depozitare ușoară.

Alternativ, dacă doriți un brad de Crăciun adevărat in loc de brazi artificiali, există o selecție excelentă de tipuri diferite disponibile pentru a fi cumpărate de la pepiniere, piețe sau magazine de casă și bricolaj.

2. Dați formă crengilor

Separarea ramurilor ajută la a face ca bradul de Crăciun să arate mai plin și mai natural. Aceasta poate fi o sarcină care necesită mult timp, dar credeți-ne, rezultatul final merită din plin.

Separați fiecare ramură astfel încât să se desfășoare în evantai pentru a acoperi cât mai multă suprafață. Și nu ezitați să îndoiți ramurile individuale pentru a umple golurile. Un brad bine conturat este o priveliște atrăgătoare, oricât de minime sau fastuoase ar fi ornamentele.

3. Decorați în jurul unei teme

Un brad de Crăciun cu aspect profesional are un aspect central care leagă decorațiunile între ele. Decizia asupra unei teme înainte de a alege decorațiunile dă tonul și vă oferă o idee clară despre cum să vă decorați bradul.

Aveți nevoie de inspirație? Ce-ar fi să aruncați o privire la temele de Crăciun de anul acesta de pe Pinterest, care vă vor ajuta să decorați acest sezon festiv.

4. Alegeți decorațiunile potrivite

Alegerea unor accente care se potrivesc temei dvs. vă va ajuta să obțineți un design coerent. Fie că este vorba de decorațiuni de agățat pentru brad, ghirlande, panglici sau beteală florală, optați pentru decorațiuni pentru bradul de Crăciun care vor completa aspectul general al bradului. Multe seturi de ornamente includ diferite forme, dimensiuni, finisaje și modele. Combinarea acestora cu globulețe tradiționale vă va oferi mai multă libertate de a vă juca cu tema.