Dacă vă doriți cea mai bună cafea pe care ați băut-o vreodată, urmați sfaturile noastre utile și vă veți bucura întotdeauna de o cafea grozavă acasă sau la serviciu.

1. Cumpărați boabe de cafea proaspăt prăjite

De la câteva zile după ce este prăjită, cafeaua începe să devină stătută. Dacă ați cumpărat cafea pre-măcinată de la supermarket, este foarte probabil că și-a pierdut mult din aroma și caracterul original până când o ridicați de pe raft. De fapt, ar fi putut să treacă câteva luni de când a fost prăjită.

Ar trebui să utilizați întotdeauna cafeaua în decurs de o lună de la data prăjirii, pentru a vă asigura că vă bucurați de cea mai bună aromă. De ce credeți că marii producători de cafea nu includ o dată de prăjire pe pachet?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cafeaua din boabe întregi rezistă mai mult. Odată măcinată, ar trebui folosită în câteva ore pentru o prospețime maximă. Cumpărați întotdeauna boabe de cafea și măcinați-le singur când aveți nevoie de ele.

2. Păstrați boabele în mod corespunzător

Dacă ați cumpărat boabe de cafea proaspăt prăjite, atunci asigurați-vă că rezistă cât mai mult timp, depozitându-le corespunzător. Alegeți un recipient cu o închidere etanșă – de preferință unul cu o supapă unidirecțională care să permită ieșirea aerului, dar nu și intrarea sa. Dacă recipientul dvs. nu are o supapă, asigurați-vă că nu este umplut în exces, astfel încât presiunea să nu se acumuleze. Cafeaua proaspăt prăjită degajă cantități mici de dioxid de carbon, motiv pentru care multe ambalaje de cafea au o supapă încorporată.

Nu este necesar să îl păstrați în frigider sau congelator pentru a-i păstra prospețimea – asigurați-vă că beți cafeaua în termen de o lună de la prăjire. Dacă vă place cafeaua pe care ați ales-o, atunci îngrijorarea cu privire la cât timp va rezista nu este de obicei o problemă.

3. Măcinați boabele de cafea când sunteți gata să preparați

Sperăm că ați ținut cont de primul nostru sfat și ați cumpărat cafea cu boabe întregi. După cum am spus mai devreme, rezistă aproximativ o lună după prăjire. Cu toate acestea, odată ce a fost măcinată, unii experți cred că își păstrează prospețimea doar timp de aproximativ treizeci de minute! Motivul este că, odată ce cafeaua a fost măcinată, suprafața expusă aerului crește dramatic.

Pentru cele mai bune rezultate, măcinați boabele folosind o râșniță de cafea care produce o măcinare foarte uniformă, spre deosebire de cele mai ieftine, care toacă boabele un pic ca un mini robot de bucătărie. Dacă măcinarea nu este uniformă, atunci pierdeți controlul asupra nivelului de extracție pe care îl obțineți din cafea și veți obține rezultate inconsistente.

4. Folosiți cantitatea potrivită de cafea măcinată

Modul în care este prăjită cafeaua are un impact mare asupra volumului său. Pe măsură ce boabele de cafea sunt prăjite, mărimea bobului crește și acesta devine mai ușor în greutate. Prin urmare, pentru a obține un rezultat mai consistent, cântăriți cafeaua mai degrabă decât folosiți o lingură de măsurare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să cumpărați un cântar care are un buton de resetare care setează greutatea la zero după ce ați pus ceva pe ele.

5. Infuzați zațul de cafea

Utilizarea unui dripper de cafea vă permite să turnați puțină apă fierbinte peste zaț, pentru a porni procesul. Aceasta este uneori denumită „înflorire” – eliberarea bruscă a dioxidului de carbon la contactul cu apa fierbinte. Înflorirea este importantă pentru o mai bună extracție atunci când adăugați apa rămasă.

6. Nu folosiți apă clocotită

Fierbeți ibricul și așteptați 30 de secunde înainte de a turna apa peste zațul de cafea. Temperatura perfectă a apei pentru prepararea cafelei este cuprinsă între 90 și 95 de grade Celsius. Dacă este mai caldă, atunci există pericolul ca apa să ardă cafeaua și să îi afecteze gustul.

7. Folosiți o metodă bună de preparare a cafelei

Pentru a obține cea mai bună cafea preparată, utilizați un dripper sau o presă franceză de cafea care vă oferă controlul final asupra procesului. Aceasta este modalitatea perfectă de a obține o cafea minunată fără a avea costul suplimentar al unui aparat automat.