- Zilele de weekend sunt esențiale pentru a ne încărca bateriile, iar activitățile relaxante sunt o modalitate excelentă de a profita la maximum de acest timp liber.
- Printre activitățile sugerate se numără: Picnic în natură, drumeții sau scris creativ.
- Alte sugestii includ pescuitul, construirea de obiecte (precum căsuțe pentru păsări), pictura și voluntariatul.
Zilele de weekend sunt singurele în care putem să ne încărcăm bateriile, atunci când nu suntem în vacanță. Trebuie să beneficiem la maxim de ele, prin activități relaxante.
Advertisment
Programează-ți chiar pentru weekendul următor o astfel de activitate. Dacă nu îți vine în minte una, iată 8 idei care pot fi puse în aplicare fără efort financiar:
1. Ieși la un picnic. Timpul petrecut în mijlocul naturii este o binecuvântare, mai ales dacă în timpul săptămânii stai aproape toată ziua într-un birou sau ore întregi în mașină, blocat în trafic. Indiferent de orașul în care trăiești, este imposibil să nu ai la cel mult o oră de mers un parc sau un spațiu mai întins, cu copaci, unde să poți face un picnic.
Recomandări
Ia cu tine apă, sucuri, sandvișuri, chestii de ronțăit, orice îți face plăcere și este cât de cât ușor de transportat. Instalează-te pe un cearșaf sau pe o pătură și relaxează-te.
2. Joacă-te pe internet. În ziua de astăzi, distracția online este cea mai la îndemână, jocurile reprezentând o alternativă pentru toate vârstele. Nu se poate spune că variantele sunt nelimitate, dar îți trebuie ani de zile ca să le încerci pe toate. Industria de iGaming este pe val. Te poți distra oricând, de oriunde, ba chiar poți prinde și un bonus fără depunere pe PariuriX.
Dacă ești genul competitiv, poți organiza un turneu de fotbal online cu prietenii, sau te poți implica într-un joc cu împușcături, ca să arăți cât de bun strateg ești.
3. Fă o drumeție. Dacă nu îți place să stai într-un loc și totuși vrei să fii în mijlocul naturii, te poți folosi de zilele de weekend pentru o drumeție în pădure. Ideal este să ajungi până la munte și să faci un traseu marcat, dar, dacă nu poți, este ok să te aventurezi și într-o pădure din apropierea orașului.
E bine să pleci într-o astfel de drumeție însoțit de cât mai mulți prieteni și să fiți bine echipați, în eventualitatea în care în drum va apărea un animal sălbatic. Unul dintre cele mai fierbinți subiecte din această vară este cel al urșilor, a căror răspândire a scăpat de sub control.
4. Scrie o poveste. Activitățile creative sunt foarte relaxante. De exemplu, prin scris îți poți transpune ideile și sentimentele într-un mod eliberator. Propune-ți ca într-un weekend să scrii o poveste, cu personaje reale sau fictive. Va fi foarte distractiv să creezi o întreagă lume, în care totul să se întâmple exact așa cum îți dorești tu.
Dacă îți place ce ai scris, rezervă câteva ore din weekend-ul următor pentru un nou episod. Exersând, poate vei ajunge să lansezi un best seller care să îți aducă mulți bani.
5. Mergi la pescuit. Pescuitul este o altă activitate în care petreci timp în mijlocul naturii, într-un cadru pe care mulți pasionați îl consideră fermecător. Înconjurat de verdeață și de libelule, în liniște sau pe fondul unui concert dat de broaște, ai posibilitatea să îți pui ordine în gânduri și chiar să meditezi, dacă peștii nu au chef să tragă în ziua respectivă.
E prea puțin important dacă prinzi sau nu. Tot ce contează este acel sentiment trăit pe malul bălții, sau pe barcă, în mijlocul apei.
6. Construiește ceva. Cel mai simplu este să construiești ceva din lego. Există și proiecte pentru adulți, din foarte multe piese, care necesită ore de muncă. Dacă vrei să îmbini plăcutul cu utilul, poți cumpăra placaj, fierăstrău și cuie, pentru a construi căsuțe de păsări.
În timpul anotimpului rece, aceste căsuță pot fi salvatoare. Le prinzi pe copaci într-un parc sau în pădure. Când sunt zile foarte călduroase, lasă un castron cu apă pe pridvor.
7. Pictează. Dacă tot construiești o căsuță de păsări, poți să o și pictezi în culori vii. De nu te simți suficient de meșter pentru o construcție, te poți rezuma la pictură. Tot ce îți trebuie sunt culori, pensule, planșe și, eventual, un șevalet.
Ca și scrisul, pictura te ajută să îți transpui personalitatea într-o formă mai ușor de perceput de către ceilalți. Poți începe de la schițe simple. Poate vei descoperi că ai talent și pentru portrete.
8. Implică-te ca voluntar. Timpul tău liber poate fi pus în slujba comunității prin implicarea în proiecte de voluntariat. Te vei simți foarte util și, în plus, vei avea ocazia să îți faci noi prieteni, care sunt la fel de altruiști ca și tine.
Opțiunile sunt numeroase, de la a ajuta persoane care nu se pot descurca singure, până la acțiuni de igienizare a naturii. Orice gest contează, cât timp oamenii își unesc forțele.
Citește și
- Grecia cere ajutorul Uniunii Europene în lupta împotriva incendiilor din apropierea Atenei / Italia, Franţa, Cehia şi România anunţă ajutoare
- Vrei un desert sănătos și gustos? Cofetar-șef Chez Marie Confiserie: „În această perioadă călduroasă, cele mai consumate deserturi sunt macaroons cu zmeură”
- Compania OpenAI se teme de relația dintre ChatGPT-4o și om. Ce declarații a făcut Sam Altman
Partenerii noștri