Deși patul este probabil cea mai importantă componentă a unui set de mobilă de dormitor, noptierele sunt pe locul doi. Acestea adaugă un element atât de stil, cât și de practică spațiului dvs.. Dar cu siguranță nu sunt de mărime unică. Multe noptiere și cadre de pat vin în toate mărimile, formele și stilurile, ceea ce face ca găsirea perechii perfecte să fie un pic dificilă.

Dar nu vă faceți griji. Suntem aici pentru a vă ajuta! Vă vom ghida cu privire la cele mai bune opțiuni pentru spațiul și nevoile dvs., astfel încât să vă puteți simți încrezător în ceea ce alegeți.

Există câteva considerații excelente și reguli de bază de care trebuie să țineți cont și care vă pot ajuta în acest proces de alegere de mobilă de dormitor. Citiți în continuare ghidul nostru complet pentru noptiere pentru a vă ajuta să alegeți noptiera potrivită pentru spațiul dvs.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Considerații preliminare

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le luați în considerare în căutarea noptierei potrivite este să decideți câte doriți – una sau două. Cele mai multe dormitoare au două noptiere, mai ales dacă două persoane împart patul, astfel încât fiecare persoană are o suprafață pentru o lampă și orice dorește să țină în apropiere. Dar nu uitați – nu trebuie să fie un set asortat de mobilă de dormitor. Pentru cuplurile cu stiluri diferite sau cu nevoi diferite de la o noptieră, puteți opta pentru noptiere diferite.

Mărimea camerei va ajuta să dicteze de câte noptiere aveți nevoie. Deși doriți ca noptierele să funcționeze pentru nevoile dvs., nu veți dori să alegeți o pereche doar pentru ca aceasta să copleșească spațiul și să dea senzația de nefuncționalitate a camerei.

Dacă o parte a patului dvs. este lipită de perete (lucru obișnuit în camerele de copii sau în spațiile mai mici) sau dacă dormiți singur în cameră, cu siguranță vă puteți descurca cu o singură noptieră.

Tipuri de noptiere

Următorul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este ce tip de noptieră vă doriți. Există multe mărimi și stiluri diferite – de la o noptieră tradițională la o măsuță simplă sau chiar și comode mici sau o bibliotecă montată pe perete pentru o piesă de mobilă de dormitor 2 în 1! Totul depinde de ceea ce ați nevoie de la noptiera dvs.

Dimensiunile noptierei

Dimensiunile noptierei sunt un alt considerent important. Alegeți una a cărei dimensiune să se potrivească în dormitorul dvs. și care să fie proporțională cu cadrul patului dvs. Acest lucru înseamnă să vă gândiți la înălțimea și dimensiunea totală a oricărei noptiere. O regulă simplă atunci când alegeți înălțimea noptierei este să găsiți una care să aibă aproximativ aceeași înălțime ca și partea superioară a saltelei dvs.

Materiale pentru noptiere

Odată ce v-ați hotărât câte noptiere să includeți în camera dvs., ce tip de noptieră căutați și ce dimensiune se potrivește cadrului patului dvs., puteți trece la alegeri mai stilistice – prima dintre ele fiind materialul. Există o tonă de materiale pentru noptiere, iar acest lucru merge mână în mână cu stilul noptierei dvs. și cu stilul general al dormitorului.

Lemnul este cel mai frecvent material folosit la noptiere. Deși necesită puțină îngrijire (veți dori să vă asigurați că folosiți suporturi de pahare!), acestea pot adăuga o textură și o culoare bogată spațiului dvs.. Alte materiale populare pentru noptiere includ pentru noptiere includ</a> metalul (pentru un aspect mai industrial), sticla (pentru ceva mai contemporan sau glam), piatra (cum ar fi betonul sau marmura), lemnul laminat sau chiar acrilic. Materialul pe care îl alegeți depinde de aspectul pe care doriți să îl obțineți. Este important să vă întrebați dacă doriți ca acesta să se asorteze cu celelalte piese de mobilă de dormitor sau să creeze un anumit contrast în spațiul dvs. De asemenea, merită să luați în considerare cât de ușor este de curățat. De exemplu, sticla este ușor de șters, dar arată foarte ușor petele și praful. Iar dacă vă place să rearanjați sau sunteți chiriaș și vă mutați în fiecare an, merită să luați în considerare cât de grea este noptiera.