Aceste idei de organizare a dulapului vă vor face diminețile – și viața – mai ușoare. Nu veți mai fi niciodată blocată de întrebarea „Cu ce să mă îmbrac astăzi?”.

Când vine vorba de organizarea casei, abordarea dulapului din dormitor este poate una dintre cele mai dificile, dar în cele din urmă satisfăcătoare sarcini. În timp ce organizarea unui dulap de bucătărie, a unui dulap de lenjerie sau a unei cămări implică editarea și clasificarea obiectelor de zi cu zi cu organizatoare, cum ar fi articolele de curățenie, prosoapele și alimentele neperisabile care probabil nu declanșează niciun sentiment, mulți dintre noi se atașează de hainele, pantofii și accesoriile noastre, împreună cu amintirile stârnite la vederea lor.

Cu toate acestea, păstrarea hainelor pe care nu le mai purtați, adăugând în același timp mai multe piese, poate avea ca rezultat un dulap dezordonat și aglomerat care vă face mai greu să găsiți piesele care vă plac cu adevărat și pe care vă simțiți încrezătoare să le purtați în fiecare zi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sunteți gata să începeți, dar nu sunteți sigură cum să vă organizați dulapul? De fapt, este mult mai ușor decât credeți. Totul constă în a vă acorda timp pentru a crea spații intenționate, ușor de întreținut. Tot ce trebuie să faceți este să vă rezervați ceva timp, să aveți dorința de a renunța la acea rochie mini pe care nu ați mai purtat-o din facultate, să folosiți câteva elemente organizatoare pentru îmbrăcăminte și să începeți să planificați!

Curățați-vă și goliți-vă dulapul

Acest pas poate părea că necesită cel mai puțin efort, dar este de fapt destul de dificil. Procesul de golire fizică a dulapului este dureros, dar este o necesitate dacă vreți cu adevărat să fiți sinceră cu privire la inventarul real al garderobei și să aflați câte pulovere negre dețineți. S-ar putea chiar să redescoperiți unele piese preferate de care ați uitat. Înainte de a începe, faceți câteva fotografii înainte, astfel încât să vă puteți urmări progresul. Apoi, scoateți totul – da, totul! – din dulap și din sertare și îngrămădiți-le în categorii de articole diferite, cum ar fi tricouri fără bretele, mâneci scurte, mâneci lungi, jambiere, blugi etc. Puteți folosi câteva stendere de haine pentru a le așeza temporar.

Odată ce dulapul este gol, gândiți-vă la acest moment ca la o curățenie de primăvară și folosiți-l ca pe o oportunitate de a vă curăța literalmente dulapul, ștergând tijele suspendate și curățând orice rafturi, organizatoare sau coșuri care au atras praful pentru a vă oferi o tablă proaspătă și curată. În timp ce rafturile sunt goale, măsurați adâncimea și lățimea; veți folosi aceste măsurători pentru a determina ce elemente organizatoare sau sisteme de dulap se vor potrivi cel mai bine.

Organizați-vă hainele

După ce ați curățat spațiul, următorul pas este să stabiliți ce articole veți păstra în garderobă și în dulap – și la care sunteți dispusă să spuneți adio. O curățare a dulapului poate fi unul dintre pașii care necesită cel mai mult timp, deoarece acesta este momentul în care va trebui cu adevărat să vă editați bunurile.

Treceți prin fiecare teanc de haine și sortați-le pe categorii:

  • Păstrați: Acestea sunt toate articolele fără de care nu puteți trăi. Dacă sunteți indecisă în legătură cu un articol, întrebați-vă: Mă simt încrezătoare și frumoasă în acest articol? Îmi flatează silueta? Cât de des îl port? Poate fi combinat și asortat cu alte articole din garderoba mea?
  • Aruncați: Articolele care sunt serios pătate, au rupturi ireparabile sau, din orice motiv, sunt într-o stare atât de proastă încât nici măcar un centru de donații nu le-ar accepta, ar trebui aruncate la gunoi sau să le transformați în cârpe pentru curățenie.
  • Donați: Donați articolele care sunt ușor purtate, dar pur și simplu nu mai stârnesc prea multă bucurie.
  • Reciclați: Aveți niște denim vechi? Unele haine pot fi de fapt reciclate la branduri care le reciclează în izolație casnică pentru construirea de noi case. Bonus: primiți o reducere la o pereche nouă atunci când îi donați pe cei vechi în magazinele lor.