Dacă v-ați întrebat vreodată care este diferența dintre un uscător de rufe cu condensare și unul cu aer ventilat, acesta se referă pur și simplu la modul în care aerul saturat cu umiditate este extras din uscător, în timpul ciclului. Deoarece umezeala este scoasă din rufe, aceasta trebuie apoi îndepărtată din mașină. Tipul pe care îl alegeți se va reduce la spațiul din casa dvs. care este alocat unui uscător de rufe.

Uscător de rufe cu aer ventilat

Un uscător cu aer ventilat elimină umezeala printr-un orificiu care poate fi montat pe un perete extern sau printr-un furtun. Trebuie să aveți în vedere că, dacă doriți să achiziționați un uscător cu aer ventilat, trebuie să vă asigurați că îl așezați lângă un perete sau o fereastră externă. Acest lucru vă asigură apoi că puteți avea un orificiu de ventilație fixat prin perete, pentru a permite umezelii să iasă afară. Sau, dacă intenționați să utilizați un furtun pentru a îndepărta umezeala, ar trebui să aveți o fereastră aproape, pentru a vă permite să atârnați furtunul de ea și a îndepărta umiditatea din casă.

Uscătoarele cu aer ventilat sunt mai ieftine decât cele cu condensare, deoarece sunt mai prietenoase din punct de vedere economic. Acestea nu trebuie să transforme umezeala, ci pur și simplu o expulză. Uscătoarele ventilate consumă aproximativ o cincime mai puțină energie decât ar folosi un uscător condensat pentru a usca o sarcină completă. Totuși, dacă aveți un uscător cu o eficiență energetică superioară, cu o pompă de căldură, atunci acestea sunt și mai eficiente. Dacă doriți să știți ce este un uscător cu pompă de căldură continuați să citiți.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceste tipuri de uscătoare de rufe sunt fiabile și au o întreținere redusă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la golirea apei din mașină, deoarece mașina face totul pentru dvs. Dar, dacă nu aveți spațiul disponibil pentru a găzdui un uscător cu aer ventilat, atunci poate că un uscător cu condensare este cel mai potrivit pentru dvs.

Uscător de rufe cu condensare

Uscătoarele cu condensare îndepărtează umezeala într-un mod diferit de cele cu aer ventilat. Nu au nevoie de aerisire externă, așa că puteți pune uscătorul cu condensare oriunde aveți nevoie.

Într-un uscător cu condensare, aerul fierbinte este mutat într-o cameră de condensare unde este condensat în apă, care este apoi colectată și depozitată într-un recipient din mașină. La anumite modele, apa este pompată din mașină de spălat folosind instalația sanitară a mașinii atunci când este nevoie, dar aceasta depinde de modelul pe care îl cumpărați.

Apoi, va trebui să goliți manual această apă în mod regulat. Aveți mult mai multă libertate cu un uscător cu condensare, deoarece îl puteți conecta oriunde și este gata de pornire.

Acest tip de uscător este mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, deoarece aerul este transformat în apă, folosind multă energie. Aceste uscătoare provoacă cu până la 15% mai mult consum energetic decât uscătoarele cu aer ventilat, însă majoritatea modelelor vin acum cu tehnologia pompei de căldură, care are ratinguri energetice bune.

Uscătoarele cu condensare sunt puțin mai scumpe decât cele cu aer ventilat, dar oferă confortul pe care mulți și-l doresc, atunci când vine vorba de spălare și uscare.

Dacă aveți un uscător cu condensare, cum funcționează ventilația?

Chiar dacă alegeți un uscător cu condensare, în care nu este nevoie să se evacueze umiditatea spre exterior, uscatorul dvs. de rufe are totuși nevoie de o sursă de aer rece, care să îi permită să respire. Fără aceasta, apa se poate condensa asupra mașinii în sine sau aceasta nu o poate extrage corespunzător din haine, împiedicând performanța aparatului dumneavoastră.

Trebuie să vă asigurați că uscătorul cu condensare este instalat într-o cameră bine ventilată pentru a permite aerului cald să scape din uscător. Datorită aerului cald provenit de la uscător, acesta poate provoca creșterea temperaturii camerei. S-ar putea să observați, de asemenea, o anumită condensare pe suprafețe reci, cum ar fi ferestrele, dar acest lucru ar trebui să se întâmple sau să provoace probleme numai dacă camera este mică, cu prea puțin spațiu pentru circulație. Un loc răcoros și uscat este perfect pentru rezultate optime de uscare.

Ce este un uscător cu pompă de căldură?

Un uscător cu pompă de căldură folosește, așa cum este descris, o pompă de căldură pentru a încălzi hainele din uscător, mai degrabă decât să utilizeze electricitate. Acest tip de tehnologie este mai eficientă din punct de vedere energetic decât un sistem electric. Vă va economisi mai mult la facturile de energie electrică, dar va costa mai mult la început. Uscătoarele cu pompă de căldură sunt, de asemenea, mai lente în a usca o încărcătură de haine, în comparație cu uscătoarele electrice.