Măcinarea boabelor de cafea este o experiență senzorială care are ca rezultat o ceașcă de cafea fantastică, cu care să vă începeți ziua. Acest ritual are numeroase beneficii de care vă puteți bucura, cu puțin efort și o râșniță de cafea. Așadar, este cu adevărat benefică măcinarea propriilor boabe de cafea acasă?

Măcinarea boabelor de cafea cu o râșniță de cafea reduce suprafața acestora, ceea ce face ca aromele să se piardă mai repede decât dacă ar fi fost lăsate ca boabe întregi. Atunci când măcinați boabele de cafea, chiar și umiditatea din aer poate dizolva o parte din părțile sale aromate solubile în apă.

Dacă sunteți un iubitor de cafea, citiți mai departe pentru a explora beneficiile care explică ce face ca măcinarea propriilor boabe de cafea să fie cea mai bună opțiune. Măcinarea propriilor boabe de cafea este un proces satisfăcător, care este simplu odată ce ați învățat elementele de bază. Aceștia sunt câțiva dintre factorii pe care trebuie să îi investigați atunci când începeți călătoria, deoarece vor afecta caracteristicile procesului și beneficiile pe care le puteți extrage din acesta:

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
  • Structura boabelor: Boabele de cafea au multe variații care le vor influența structura. Unele dintre aceste variații includ faptul că sunt fie din specia Arabica, fie din specia Robusta, altitudinea la care sunt cultivate boabele, stadiul în care au fost recoltate și modul în care au fost procesate.
  • Nivelul de prăjire: Cu cât boabele sunt mai închise la culoare, cu atât au fost prăjite mai mult timp și devin mai fragile.
  • Metoda de călire: Pentru a preveni prăjirea excesivă, boabele prăjite sunt răcite imediat prin metoda aerului sau a apei. Metoda utilizată va avea un impact asupra stabilității particulelor de cafea rezultate.

Odată ce ați început să măcinați boabele cu o rasnita de cafea, beneficiile vor fi imediat evidente.

1. Aromă irezistibilă

Există puține parfumuri la fel de atrăgătoare pentru iubitorii de cafea ca aroma cafelei proaspăt măcinate dimineața. Este o modalitate excelentă de a începe ziua cu un impuls, chiar înainte de a ajunge să beți băutura stimulantă de la un espressor de cafea. Este, de asemenea, o modalitate de a-i atrage dimineața și pe ceilalți membri ai gospodăriei care beau cafea, într-un mod care să le aducă zâmbete pe față.

Prospețimea cafelei proaspăt măcinate la o râșniță de cafea va persista în aer pentru o vreme după ce ați terminat și vă veți putea bucura de prezența ei pe parcursul dimineții. Simțul olfactiv contribuie la experiența gustativă și va oferi o plăcere bine conturată a băuturii. Măcinarea boabelor întregi va asigura cea mai bună aromă, păstrând procesul de oxidare.

Odată ce oxigenul intră în contact cu cafeaua măcinată la o râșniță de cafea, începe să se producă oxidarea. Aceasta duce la o descompunere a moleculelor organice din cafea, ceea ce face ca parfumul să se disperseze, pierzându-și bogăția inițială. Acest proces este încetinit atunci când cafeaua este măcinată, mai ales dacă o măcinați proaspăt în fiecare zi sau înainte de fiecare utilizare.

2. Calitatea boabelor

Iubitorii de cafea tind să aleagă anumite boabe pentru calitatea lor și pentru modul în care se potrivesc anumitor gusturi. Dacă cumpărați cafea pre-măcinată, calitatea boabelor a început deja să slăbească deoarece a intrat în contact cu numeroase alte elemente. Cu cât trece mai mult timp între momentul în care cumpărați cafeaua măcinată și cel în care o preparați, cu atât calitatea ei scade.

Dacă doriți să investiți în boabe de cafea de înaltă calitate, asigurați-vă că le cumpărați și le măcinați acasă la râșnița de cafea, în mod ideal chiar înainte de a vă prepara ceașca de cafea. Puteți lua boabele acasă și le puteți măcina fără să vă faceți griji că pierdeți ceva din calitatea lor pe drum. Pentru a vă asigura că alegeți cele mai bune boabe, țineți cont de profilurile de aromă care vă plac și de tipul de aparat de cafea pe care îl veți folosi.

Foto: Juan Pablo Serrano Arenas, Pexels