• Ești în căutarea unui generator curent pentru utilizare proprie, sau pentru compania ta?
  • Atunci, cu siguranță ești copleșit de oferta de generatoare de pe piață și îți este dificil să faci alegerea potrivită pentru tine.
  • Pentru a-ți ușura sarcina, iată câteva detalii la care trebuie să fii atent.

Ești în căutarea unui generator curent pentru utilizare proprie, sau pentru compania ta? Atunci, cu siguranță ești copleșit de oferta de generatoare de pe piață și îți este dificil să faci alegerea potrivită pentru tine. Pentru a-ți ușura sarcina, iată câteva detalii la care trebuie să fii atent.

Generatoarele cu benzină

Pe lângă costul benzinei, care este mai mic decât cel al motorinei, există câteva avantaje pe care generatoarele pe benzină le au.

Generatoarele pe benzină sunt de mai mult timp pe piață, spre deosebire de cele pe motorină, prin urmare există o gamă mult mai variată de generatoare din care poți alege. Prin urmare vei găsi o selecție foarte mare de generatoare pe benzină, pentru o gamă variată de utilizări și bugete.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Generatoarele pe benzină construite în prezent vin cu tot felul de îmbunătățiri în ceea ce privește eficiența. Mai exact folosesc mai puțin combustibil pentru a genera aceeași putere de electricitate ca modelele vechi. Prin urmare costurile cu combustibilul sunt mai mici.

În momentul în care cumperi un generator, indiferent de tipul acestuia, trebuie să ții cont de faptul că vei avea nevoie și de o automatizare trifazică pentru generator. Aceasta menține alimentarea cu curent și ajută la pornirea generatorului de urgență. Acesta porneste în 2-6 secunde din momentul în care alimentarea principală este închisă.

Un dezavantaj al generatoarelor pe benzină este că acestea ating o temperatură mai ridicată decât omologii lor diesel. Acest lucru duce la o uzură mai mare a pieselor generatorului în timp, ceea ce înseamnă o întreținere și reparații mai frecvente și, în cele din urmă, o durată de viață mai scurtă.

Pe de altă parte trebuie să ții cont de faptul că benzina este mult mai voalatilă decât motorina. Prin urmare, dacă transporți mult combustibil pentru generatorul tău, motorina este o opțiune mai sigură.

De asemenea, din cauza modului în care funcționează motoarele diesel, acestea sunt mult mai sigure decât cele pe benzină. Nu există aprindere prin scânteie, ceea ce înseamnă că nu există risc de explozie și că necesită mai puțină întreținere decât un generator pe benzină.

Generatoarele cu motorină

Unul dintre cele mai mari avantaje ale motoarelor diesel (pe motorină) este eficiența combustibilului. Acest lucru se reduce la compresia mai mare a motorului diesel. Așadar, o comparație între un generator diesel și un generator pe benzină îl va pune pe cel diesel în avantaj.

Generatoarele diesel, durează mai mult, iar costurile totale sunt mai mici, chiar dacă motorina costă mai mult decât benzina, deoarece motoarele diesel nu trebuie să lucreze la fel de mult ca motoarele pe benzină pentru a obține aceeași putere de ieșire. Acest lucru înseamnă că piesele motorului sunt supuse unui stres mai mic. De asemenea, combustibilul diesel este autolubrifiant, ceea ce înseamnă că sistemul de alimentare cu combustibil ar trebui să dureze mai mult decât cel al unui motor pe benzină, ceea ce este perfect dacă generatorul nu a fost folosit de ceva timp.

Un alt lucru care conferă motorului diesel un avantaj este lipsa unui sistem de aprindere. Pur și simplu nu are nevoie de unul, ceea ce înseamnă un lucru mai puțin care să se defecteze. În plus, acestea pot funcționa la sarcini între 60% și 100% pentru perioade prelungite, ceea ce reprezintă un avantaj față de omologii săi pe benzină.

Eficiența și emisiile unui generator curent

Atunci când alegi între un generator pe motorină și un generator pe benzină, este important să iei în considerare modul în care intenționezi să-l utilizezi. Principala diferență între cele două tipuri de generator de curent electric este că generatoarele diesel sunt mai puternice decât cele pe benzină, ceea ce duce la o putere mai consistentă pe o perioadă mai lungă de timp. De exemplu, un generator diesel portabil de 5 kW va produce cu aproximativ 20% mai multă putere decât echivalentul său pe benzină.

Cu toate acestea, generatoarele pe motorină necesită o întreținere regulată, ceea ce poate fi o problemă dacă dorești un echipament pentru propria locuință, pe care să-l muți ușor dintr-un loc în altul.

În general, dacă dorești un generator pentru locuință, care să-ți fie util în momentul în care nu ai curent, este suficient un generator pe benzină. Generatoarele pe motorină sunt folosite în general, pentru construcții sau alte industrii, unde este necesară o sursă mai mare de curent.

Generatoarele pe benzină sunt mai silențioase. În general, acestea sunt mai ușor de pornit și pot fi folosite în locuri unde nivelul de zgomot este o problemă. Nivelul de zgomot al unui generator pe motorină este mult mai ridicat decât cel al unui generator pe benzină.

Un dezavantaj al generatoarelor pe benzină îl reprezintă faptul că au nevoie de mai multă întreținere decât cele pe motorină. diesel – necesită schimburi regulate de ulei și reglaje din cauza presiunilor ridicate la care funcționează.

Costurile

În general, generatoarele pe motorină sunt mai scumpe decât niște generatoare de curent electric pe benzina. Prin urmare, înainte de a cumpărăta un generator este importan să știi de îți dorești de la acesta, ce eficiență îți este utilă și cum să alegi generatorul potrivit nevoilor tale. De asemenea, când vine vorba de costuri trebuie să te gândești și la banii pe care îi vei da pe combustibil, ținând cont de faptul că petrolul este mai scump decât benzina.

Alte utilizări în diverse industrii

Generatoarele electrice pot fi utilizate nu doar în scop casnic, ci și în alte industrii. De altfel, în unele cazuri, lipsa acestora ar putea duce la adevărate tragedii.

  1. Spitale. Generatoarele sunt sinonime cu pregătirea pentru dezastre, iar utilizarea în caz de urgență este una dintre cele mai frecvente sarcini ale acestora. Utilitatea generatoarelor în spitale este vitală. În cazul unei pene de curent, pacienții conectați la aparate sau cei care se află pe masa de operații ar putea deceda dacă un generator nu ar intra rapid în funcțiune.
  2. Camping. Când pleci în camping cu rulota, sau cu cortul, este important să ai un generator cu tine, fie pentru iluminatul pe timp de seară, fie pentru a pune în funcțiune diverse electronice sau electrocasnice.
  3. Construcții. Șantierele de construcții sunt adesea izolate de sursele de alimentare cu energie electrică, prin urmare au nevoie de generatoare performante atât pentru iluminat pe timp de noapte cât și pentru funcționarea echipamentelor electrice.
  4. Evenimente în aer liber. Generatoarele portabile fac posibilă transformarea unei piețe, a unui parc sau a unui alt loc exterior în adevărate atracții când vine vorba despre conectarea la electricitate a căsuțelor gonflabile, mașinilor de înghețată, pop-corn, vată de zahăr etc, dar și a iluminatului.
  5. Evenimente sportive. Multe stadioane și săli sportive dețin generatoare care să intre în funcțiune în cazul unei pene de curent.