(P)5 sfaturi pentru a aplica fondul de ten fără cusur

Un machiaj frumos începe cu o bază perfectă. Chiar și efectele diferitelor produse, cum ar fi iluminatorul, fardul de obraz și bronzerul, se aplică bine doar atunci când folosești o bază bună, pentru început. De fapt, câteva sfaturi de aplicare a fondului de ten te pot face să pari mai atrăgătoare și mai elegantă chiar dacă optezi pentru un machiaj simplu.

Ca atare, este esențial să îți dedici puțin timp pentru a aplica bine fondul de ten și să te asiguri că pielea ta arată foarte bine. În această postare, îți oferim câteva sfaturi pentru a aplica perfect un fond de ten.

 Există patru tipuri diferite de fond de ten disponibile în zilele noastre.

  •  Fondul de ten lichid
  •  Fond de ten pudră
  •  Fond de ten spumă
  •  Fond de ten cremă sau stick

Fondul de ten lichid este cel mai popular dintre cele patru și funcționează pentru toată lumea. Dacă este aplicat bine, poate face ca pielea să pară impecabilă, la fel ca cea a supermodelelor pe care le vezi pe ecran. Cu toate acestea, și alte tipuri de fond de ten au punctele lor forte.

Pregătește-ți pielea

Primul și cel mai important sfat pentru a aplica fondul de ten este că, un fond de ten va arăta bine pe pielea ta dacă aceasta este netedă și curată. Poți alege un produs de curățare simplu pentru a îndepărta orice urmă de machiaj, praf sau murdărie de pe piele. Apoi, tonifiază-ți pielea folosind un toner fără alcool pentru a strânge porii și continuă cu o cremă hidratantă. Dacă ai pielea uscată sau descuamată, îți poți freca fața cu un scrub delicat, apoi o poți tonifia și hidrata.

Aplică un primer

Dacă ai porii mari, îți va fi de ajutor să folosești un primer. Primerii pentru față ajută, de asemenea, la fluidizarea procesului de aplicare a fondului de ten, pe lângă faptul că îl ajută să reziste mai mult timp.

Există diferite tipuri de primer pe piață. Îl poți folosi pe cel care este potrivit pentru tipul și starea pielii tale. Un primer acționează ca o barieră între pielea ta și fondul de ten, împiedicând porii să se înfundă. Un sfat important pentru a aplica un fond de ten perfect este că, persoanele cu pielea grasă ar trebui să folosească un primer pe bază de gel sau de apă, în timp ce cele cu pielea uscată ar trebui să folosească un primer pe bază de cremă.

Modurile de aplicare a fondului de ten sunt specifice fiecărui tip de fond de ten. În această secțiune, analizăm câteva sfaturi pentru a aplica fondul de ten lichid. Apoi, vedem rapid sfaturi de aplicare a fondului de ten pentru celelalte trei tipuri de fond de ten.

Punctează fondul de ten pe toată fața

Cel mai bun mod de a asigura o aplicare uniformă a fondului de ten este să îl punctezi mai întâi pe toată fața. Pompează fondul de ten pe dosul mâinii și folosește-ți degetul pentru a-l puncta pe toată fața.

Poți folosi și paletă de machiaj și o pensulă pentru fond de ten, dar dacă folosești degetele, acestea te pot ajuta să încălzești puțin fondul de ten, ceea ce te va ajuta să îl estompezi bine.

De asemenea, începe de la centrul feței. Când te uiți la fața cuiva, centrul feței este cel pe care se concentrează în mod natural privirea și de aceea trebuie să începi de aici și să te deplasezi spre exterior.

Folosește o pensulă de fond de ten pentru a-l întinde uniform

Începe din centru, mișcându-te încet spre exterior, în direcția de creștere a părului facial. Folosește mișcări mici pentru mai mult control. Deoarece majoritatea persoanelor au un ton neuniform al pielii, capilare sparte, pori mari și/sau imperfecțiuni, centrul feței are nevoie de mai multă acoperire.

Nu te grăbi să estompezi cu adevărat fondul de ten pe toată fața. Poți folosi chiar și un burete umed pentru a aplica fondul de ten. Întotdeauna începe cu o cantitate mică și construiește încet straturile pentru o acoperire mai mare.

Fixează-l cu pudră

Cele mai multe fonduri de ten lichide pot rămâne timp de 2 până la 3 ore înainte ca uleiurile faciale să înceapă să îl strice. Fondul de ten tinde să se estompeze încet pe parcursul zilei. Pentru a împiedica acest lucru să se întâmple, poți folosi o pudră translucidă pentru a fixa fondul de ten. Aceasta îl va face să reziste mai mult timp și va elimina orice strălucire suplimentară. Poți purta cu tine o pudră compactă pentru retușuri atunci când pielea ta devine grasă în zona T.

Acum, să aruncă, o scurtă privire acum la celelalte trei tipuri de fond de ten:

Aplicarea fondului de ten pudră: Fondul de ten pudră oferă cea mai mică acoperire dintre cele patru, dar este destul de ușor de folosit. Cele mai multe dintre aceste fonduri de ten vin într-un ambalaj compact cu un aplicator pe care îl poți folosi. Deși este destul de ușor de utilizat, o modalitate de a obține cele mai bune rezultate de la fondul de ten pudră este să îl construiești încet pentru acoperire. În caz contrar, poate părea un pic nefiresc. Fondurile de ten pudră minerale sunt excelente pentru pielea grasă.

Aplicarea fondului de ten spumă: Poți aplica un fond de ten spumă similar cu un fond de ten pudră, chiar dacă are o consistență de la cremă la lichid. Trebuie doar să îl tapotezi pe toată fața și să îl acumulezi în zonele în care ai nevoie de mai multă acoperire. Aceste fonduri de ten au, de obicei, un finisaj dewy și arată destul de natural pe piele. La fel ca și fondurile de ten lichide, acestea sunt de obicei ideale pentru toate tipurile de piele.

Aplicarea fondului de ten cremă/stick: Fondurile de ten stick revin în actualitate. Acestea sunt mai potrivite pentru pielea uscată, iar persoanele cu pielea grasă vor considera aceste fonduri de ten un pic prea grele. Pentru a aplica un fond de ten stick, trece stick-ul pe toată fața cu mișcări lungi și apoi folosește o pensulă pentru a estompa totul. Fixează-l cu o pudră liberă pentru a-l face să reziste toată ziua.