• Nu se poate nega acest lucru: Vopselele de păr DIY pot fi înșelătoare.
  • Teoretic, ar trebui să puteți alege o cutie de vopsea de păr și să ieșiți din baie cu o culoare de păr nou-nouță (și impecabilă), dar nu vă înșelați, există cu siguranță loc de eroare.
  • Pentru a vă ajuta, iată sfaturi despre cum să vă vopsiți părul acasă – în mod corect. Asigurați-vă că țineți cont de sfaturile experților înainte de a merge la magazinul local.

Nu se poate nega acest lucru: Vopselele de păr DIY pot fi înșelătoare. Teoretic, ar trebui să puteți alege o cutie de vopsea de păr și să ieșiți din baie cu o culoare de păr nou-nouță (și impecabilă), dar nu vă înșelați, există cu siguranță loc de eroare. Nu numai că trebuie să urmați regimul corect de îngrijire ulterioară pentru a vă menține efectiv aspectul, dar uneori instrucțiunile de pe spatele cutiei de vopsea de păr sunt extrem de confuze.

Pentru a vă ajuta, iată sfaturi despre cum să vă vopsiți părul acasă – în mod corect. Asigurați-vă că țineți cont de sfaturile experților înainte de a merge la magazinul local de produse de înfrumusețare sau de a face cumpărături online pentru a lua o cutie de vopsea de păr pentru acasă.

1. Cereți sfatul coloristului dumneavoastră cu privire la nivelurile de culoare

Dacă vă pregătiți să vă vopsiți singură părul sau dacă aveți nevoie să vă vopsiți părul de urgență, vorbiți mai întâi cu coloristul dumneavoastră pentru a determina nivelul de culoare de vopsea de păr pe care vi l-ar recomanda.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aceasta este o informație valoroasă pe care magazinele de produse de înfrumusețare dedicate o vor folosi pentru a vă ghida către culoarea potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

2. Evaluați-vă creșterea părului

Mai degrabă decât să vă ghidați după culoarea de pe cutia de vopsea de păr sau după vârfurile părului, concentrați-vă pe regenerarea părului (rădăcinile) ca ghid în selectarea unei culori după cutie. Cât de mult gri trebuie să acopere? Acest lucru este esențial pentru aplicare, deoarece ar trebui să acoperiți doar zona gri, lăsând restul părului neatins până la ultimele 10 minute din timpul procesului.

Acest lucru va ajuta, de asemenea, la evitarea acumulării de culoare pe păr și va da un aspect mai profesional vopsitului la domiciliu.

3. Optați pentru vopseaua semipermanentă atunci când vopsiți părul grizonat

Dacă doriți să adăugați culoare părului cărunt, vă mrecomandă alegerea unei culori de vopsea de păr semipermanente în locul unei vopsele permanente. Acest lucru va estompa părul cu daune minime, mai ales că trebuie tratat mai des.

4. Fiți atente la sensibilitatea pielii

Dacă aveți pielea sensibilă, iată un truc: adăugați un strop de îndulcitor artificial.

Indiferent de nuanță, dacă vă vopsiți acasă și aveți pielea foarte sensibilă, adăugați un pachet de îndulcitor artificial la vopsea pentru a atenua efectele de uscare ale oricărui amoniac. Acizii din îndulcitor ajută la neutralizarea nivelului pH-ului, atenuând uscăciunea și iritarea pielii.

5. Mergeți cu o nuanță mai deschisă

Atunci când alegeți o culoare de vopsea de păr la cutie, asigurați-vă că alegeți o nuanță mai deschisă sau o jumătate de nuanță mai deschisă decât culoarea naturală a părului dumneavoastră. Acest lucru vă menține în siguranță, astfel încât să nu vă treziți cu o culoare care nu se potrivește cu culoarea dvs. naturală.

6. Fiți atentă la instrumentele fierbinți

Dacă sunteți pe cale să încercați să vă vopsiți părul acasă, experții vă recomandă să nu mai folosiți instrumente fierbinți cu cel puțin o săptămână înainte de a încerca.

Căldura de la plăca de îndreptat, o perie de păr care se încălzește, un ondulator și uscător de păr provoacă fire fragile, uscate și deteriorate, ceea ce nu va duce la o culoare vibrantă.

7. Nu vă limitați opțiunile de cumpărare

În timp ce ați putea merge la supermarket pentru elementele esențiale obișnuite, luați în considerare vizitarea unui magazin de produse de înfrumusețare, dacă veți încerca să vopsiți părul acasă.

Cele mai multe magazine de furnizare de produse de înfrumusețare angajează profesioniști în domeniul părului sau studenți în domeniu și au o mai bună înțelegere a lumii complicate a vopsitului părului. Înarmați cu un nivel de culoare și orice alte detalii pe care un colorist de păr le-a împărtășit cu dvs. sau mergând pe cont propriu, reprezentanții magazinelor de aprovizionare cu produse de înfrumusețare se pot concentra pe produse pentru a face recomandări solide în satisfacerea nevoilor dvs. de vopsea de păr.