În timp, dulapurile din baie vor începe să arate mai rău din cauza nenumăratelor dușuri fierbinți cu aburi, împreună cu alte murdării care se acumulează. Dacă vă curățați dulapurile în mod regulat, este de fapt foarte simplu ca acestea să rămână curate.

Iată câteva dintre cele mai bune modalități de a avea grijă de dulapurile din baie și de a le menține curate și la fel de bune ca și cum ar fi noi pentru anii ce vor urma.

Sfaturi de îngrijire a mobilierului de baie

1) Ștergeți praful: Indiferent de faptul că băile sunt, de obicei, umede, veți dori totuși să verificați dacă piesele de mobilier de baie sunt pline de praf. Umiditatea va atrage de fapt praful și îl va face să se lipească de dulapurile pe care le aveți. Ștergerea regulată a dulapului cu o cârpă umedă vă va menține dulapurile și mobilierul fără o acumulare de praf.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
OZEMPIC E OUT
CUM STĂM LA ECONOMIE?

2) Curățați imediat orice vărsare: Indiferent de ceea ce se poate scurge sau vărsa pe dulapuri, curățați-l cât mai repede posibil. Substanțe precum fixativul sau gelul de păr se pot lipi de suprafața dulapurilor aproape instantaneu sau pot păta dulapurile cu substanțele chimice pe care le conțin, așa că asigurați-vă că curățați o scurgere imediat ce o observați.

De asemenea, asigurați-vă că verificați rafturile dulapurilor și orice sertare pentru a vedea dacă există scurgeri, pentru a vă păstra dulapurile la fel de bune ca și cum ar fi noi înseamnă să acordați o atenție deosebită scurgerilor și scurgerilor pentru a preveni colorarea permanentă a suprafeței sau a interiorului dulapurilor.

3) Lustruiți-vă dulapurile din lemn: După ce ați șters praful de pe dulapuri și ați curățat orice deversare, dacă aveți dulapuri din lemn, folosirea unui polish pentru mobilier de baie va ajuta la îndepărtarea ultimelor urme de murdărie și praf și va acționa pentru a proteja lemnul.

Îndepărtarea oricăror imperfecțiuni pe măsură ce le observați va păstra pata de culoare a lemnului.

4) Reparați instalațiile care prezintă scurgeri: Un accesoriu care prezintă scurgeri va provoca, de obicei, daune de apă la mobilier de baie, ceea ce nu numai că poate compromite structura dulapurilor în sine, dar poate duce la potențiale probleme de sănătate prin dezvoltarea mucegaiului. Dacă deteriorarea excesivă a apei este o problemă cu dulapurile dvs., ar putea fi timpul să le înlocuiți complet.

Când să luați în considerare renovarea

Uneori s-ar putea să nu aveți de ales decât să recunoașteți că trebuie să vă înlocuiți dulapurile de baie. Cunoașterea diferenței dintre uzura normală și semnele mai serioase că dulapurile dvs. sunt uzate vă va ajuta să preveniți deteriorarea în continuare a pereților și a băii în sine. Iată câteva dintre momentele în care ar trebui să luați în considerare remodelarea dulapurilor de baie.

  • Plănuiți să vă vindeți casa: Dacă plănuiți să vă vindeți casa în curând, schimbarea designului băii și refacerea dulapurilor va da băii un aspect nou și proaspăt. Pentru potențialii cumpărători, acest lucru poate fi o atracție în plus, deoarece o baie cu mult spațiu pe tejghea și mobilier de baie de depozitare este un plus atractiv pentru casă.
  • Dulapurile dvs. sunt uzate: Dacă daunele și uzura dulapurilor dvs. depășesc ceea ce poate fi ușor de curățat cu o soluție simplă sau există probleme cu structura dulapurilor dvs. atunci, înainte de a se produce mai multe daune, luați în considerare înlocuirea dulapurilor. Relativ ieftin, nu va fi un efort la fel de costisitor cum ar fi în cazul în care dulapul dvs. se sparge complet sau deteriorează stabilitatea băii.
  • Cele actuale reprezintă un obstacol: În funcție de amplasarea dulapurilor dvs., dacă vă loviți constant de ele sau le loviți, aceasta poate accelera de fapt procesul de uzură, deteriorându-le încet dar sigur, în timp.
  • Dulapurile pe care le aveți sunt pline: Un alt semn că ar putea fi timpul să vă renovați dulapurile din baie este dacă cele pe care le aveți sunt pline până la refuz și nu mai aveți nici spațiu pe tejghea. Este normal să acumulați din ce în ce mai multe lucruri pe măsură ce trec anii, așa că nevoia de a vă actualiza dulapurile de depozitare este ceva la care ar trebui să vă așteptați să faceți cel puțin o dată sau de două ori, cât timp locuiți într-o casă, dacă nu vreți să ajungeți să depozitați lucruri în cada de baie.