Jurassic World Dominion, cel mai recent film din trilogia de succes, își face în sfârșit debutul mult așteptat pe marele ecran. Prezentat în premieră astăzi, filmul îi urmărește pe Chris Pratt și Bryce Dallas Howard într-o altă confruntare între oameni și dinozauri, de data aceasta pe străzile capitalei Maltei – Valletta.

În film, faimoasa Piață Sfântul Gheorghe din Malta este invadată de dinozauri, care îi urmăresc pe actorii Chris Pratt și Bryce Dallas Howard pe străzile pietruite din Valletta, într-o ultimă bătălie între om și animal.  

Dominion unește două generații de fani Jurassic World

Având loc la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă, dinozaurii coexistă acum printre oameni, unde Dominion descrie lupta pentru menținerea echilibrului fragil dintre cei doi prădători de vârf: oamenii și dinozaurii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cel mai recent episod din franciza Jurassic World îl va readuce pe regizorul seriei originale, Steven Spielberg, care i se va alătura lui Colin Trevorrow în calitate de producător executiv, urmat de cele trei personaje principale din filmele originale Jurassic Park: Laura Dern în rolul Dr. Ellie Sattler, Sam Neill în rolul Dr. Alan Grant și Jeff Goldblum în rolul Dr. Ian Malcolm.

Împreună, ei vor uni două generații de fani Jurassic World, pentru o confruntare finală a francizei.

Insulele malteze nu sunt străine de Hollywood

Jurassic World Dominion nu este prima dată când Malta apare într-un proiect de această anvergură. Țara are o istorie îndelungată de furnizare de locații fantastice de filmare pentru diverși producători care au creat unele dintre cele mai bune filme din ultimele decenii. 

Serialul fantasy Game of Thrones, produs de HBO, a prezentat insulele în mai multe scene, cea mai de impact fiind scena nunții dintre Khal Drogo și Daenerys Targaryen, cu bolta Azure Window din Malta în fundal.

Repere precum Fort St. Elmo și portul din Valletta sunt prezentate în mai multe scene din sezonul trei al serialului Queen of the South de la Netflix, la fel ca multe alte lucruri pe care locuitorii maltezi le-ar recunoaște din viața lor normală, de zi cu zi. O piață locală servește drept fundal pentru o scenă de plimbare a personajului principal, iar multe fraze malteze autentice sunt folosite pe tot parcursul filmului, oferindu-le fanilor o mostră din adevărata cultură a insulelor. 

Filmul Gladiator, premiat cu Oscar, cu Russel Crowe în rolul principal, prezintă impunătorul Fort Ricasoli din Malta, vederi panoramice ale Marelui Port din Valletta și ale șanțului Valletta din Bastionul Sfântului Mihail. În același timp, filmul Troy, la fel de plin de vedete, cu Orlando Bloom și Brad Pitt, a transformat repere precum Fort Ricasoli într-o reprezentare convingătoare a locurilor din epoca Greciei antice.

O mare parte din filmul Foundation de la Apple TV a fost filmată la Malta Film Studios din Kalkara. Acest serial SF futurist, bazat pe trilogia omonimă de romane a lui Isaac Asimov, nu a pus în valoare doar peisajele Maltei, ci a angajat sute de localnici care au lucrat pe platou în mai multe episoade.

Un alt film cu Brad Pitt în rolul principal, World War Z, a fost de asemenea filmat în Valletta, care a fost transformat în Ierusalim pentru unele dintre scenele sale cele mai de impact. Pitt a fost adus din nou pe insulă în 2015 pentru a filma By the Sea cu soția sa de atunci, Angelina Jolie, filmat în Mgarr ix-Xini din Gozo.