Așadar, a venit timpul să vă renovați bucătăria învechită. Sunt mulți factori de luat în considerare, dar sunt șanse ca ideile de hotă decorativă și sistemele de ventilație să nu fie ceea ce vă încântă atunci când vă gândiți la procesul de design în ansamblu. S-ar putea ca acestea să nu fie deloc pe radarul dvs., dar sunt unul dintre aparatele esențiale din bucătăria dvs., dacă alegeți să instalați una.

Deși s-ar putea să nu aveți deloc nevoie de o hotă decorativă, dacă sunteți un bucătar serios sau dacă gătiți acasă cel puțin trei sau patru nopți pe săptămână, atunci puneți-vă șorțul și citiți mai departe.

În primul rând, haideți să analizăm definiția unei hote de bucătărie. O hotă decorativă de bucătărie este o copertină cu un ventilator sau o suflantă care funcționează ca o zonă de captare pentru a elimina poluarea aerului creată de gătit. Motivul principal pentru instalarea uneia este acela de a vă menține bucătăria curată și fără fum, grăsime și mirosuri. Nimeni nu vrea ca mirosul de broccoli de luni să persiste câteva zile mai târziu, nu-i așa? O hotă decorativă de bucătărie bine concepută poate fi, de asemenea, o declarație de design încântătoare, funcționând ca punct focal al bucătăriei dumneavoastră.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Sperăm, cu degetele încrucișate, că acest articol despre idei de hote de bucătărie vă va ajuta să decideți mai ușor ce tip este cea mai bună alegere pentru proiectul dvs., pe baza funcției, a esteticii și a costurilor.

Nimănui nu-i place ca mirosurile de gătit să se răspândească prin casă, mai ales dacă bucătăria face parte dintr-un design cu spațiu deschis. Ventilația este cheia pentru a vă menține bucătăria fără grăsime și fum. Vă recomandăm să instalați un sistem de ventilație în bucătărie și probabil că veți fi foarte bucuros că ne-ați urmat sfatul. Țineți cont doar de faptul că, dacă decideți să folosiți unul, va trebui să respectați o serie de coduri de construcție. Oh, și un mic sfat profesional din partea noastră: dacă mirosurile sunt cu adevărat îngrozitoare, lăsați un bol de oțet alb pe blatul dvs. peste noapte. Faceți asta, împreună cu aerisirea, și ne veți mulțumi dimineața.

Hotele de bucătărie sunt de două tipuri: cu recirculare, numită și fără conducte, și cu ventilație, care este adesea numită cu conducte. Iată care este diferența:

Hote de bucătărie cu recirculare sau fără conducte

Un sistem de ventilație cu recirculare curăță aerul dintr-o bucătărie prin intermediul unui filtru, în loc să îl forțeze în exterior. O hotă decorativă de bucătărie fără conducte nu este la fel de eficientă ca una cu ventilație, dar este cea mai ieftină opțiune, în principal pentru că nu necesită conducte. Este disponibilă împreună cu un cuptor cu microunde deasupra cuptorului sau ca o hotă decorativă.

Apartamentele necesită frecvent hote de bucătărie cu recirculare sau fără conducte din cauza limitărilor de construcție. Dar nu trebuie să sacrificați stilul (sau să vă mulțumiți cu un cuptor cu microunde deasupra aragazului) atunci când alegeți această opțiune.

Hote de bucătărie cu ventilație sau canalizare

În cazul acestei opțiuni, se instalează conducte în peretele sau tavanul bucătăriei dvs., atrăgând contaminanții în exterior. Deși minimizează mai bine mirosurile, grăsimea și fumul, o hotă telescopica este cea mai scumpă dintre cele două opțiuni. Vestea bună este că acest tip de sistem vine în mai multe modele și opțiuni de instalare, astfel încât vă puteți distra mai mult cu el.

De asemenea, va trebui să fiți atenți la CFM-ul sistemului, adică modul de măsurare a mișcării fluxului de aer în sau din bucătăria dvs. Orice sistem mai mare de 400 CFM necesită aer de completare, un aparat care lasă să intre aer proaspăt în casa dvs. pentru a înlocui ceea ce a fost epuizat de ventilatorul de evacuare, pentru a preveni presiunea negativă. Aerul de completare se poate adăuga la costul proiectului de remodelare a bucătăriei. Deși nu este mult în comparație cu costul total al remodelării bucătăriei dvs., este posibil să doriți să alegeți o hotă decorativa de bucatarie cu o capacitate mai mică de CFM, mai ales dacă nu gătiți prea mult.

Atunci când vă decideți între hotele de bucătărie cu sau fără conducte, țineți cont de faptul că designul bucătăriei dvs. și amplasarea a aragazului ar putea determina ce tip de hotă este fezabil. Cea fără conducte este opțiunea mai puțin costisitoare, dar opțiunile de design sunt limitate; va trebui să schimbați sau să curățați filtrul la fiecare 3 până la 6 luni și sunt mult mai puțin eficiente. Așadar, asigurați-vă că vă cântăriți opțiunile și consultați-vă cu designerul de bucătărie pentru a vă asigura că faceți cea mai bună selecție pentru nevoile dvs.