• Ovidiu Şandor este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România
  • A câştigat titlul Antreprenorul Anului 2018, competiţie organizată de EY România
  • Cel mai recent proiect al său – ISHO este o investiţie de peste 200 de milioane de euro

Data viitoare când mașina ta pune frână pentru că a sesizat pericolul înaintea ta, să-i mulțumești unui băiat din Timișoara!

E foarte probabil ca acolo, la Continental, să fi fost făcut sistemul tău de șofat adaptiv.

În fapt, Timișoara a crescut economic în ultimii ani extrem de puternic.
E un loc în care banii investiți produc alți bani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Unul dintre oamenii care știu asta e Ovidiu Șandor. E omul din spatele unei tranzacții uriașe, de aproape 100 de milioane de euro, care a schimbat fața Timișoarei: City Bussines Center.

Da, eu sunt antreprenor şi asta mă reprezintă. Nu ştiu dacă aş fi la fel de priceput într-un contecsxt politic sau administrativ. Să fii politician e un alt fel de meserie care, sincer, nu cred că mi s-ar potrivi”, spune Ovidiu Șandor.

Ovidiu Șandor este şi iubitor de artă. Organizează cea mai importantă bienală de artă contemporană din regiune. A deschis prima şcoală internaţională din Timişoara şi încurajează antreprenoriatul. Investeşte în proiecte şi business-uri în IT şi a conceput primul start-up hub din Timişoara.

Acum, Şandor lucrează la un alt proiect de anvergură: Un oraş, în mijlocul oraşului. O investiţie de peste 200 de milioane de euro. Cam jumătate din bugetul Timişoarei.

Dacă ar fi primar, știe exact ce ar face, chiar dacă după părerea lui o astfel de funcţie nu i se potriveşte.

Ceea ce căutăm în ziua de azi o viaţă în care să avem un mediu economic în care să găsim joburi care să ne permită o dezvoltare profesională cât mai bună. Cred că avem nevoie de educaţie cât mai bună, pentru copiii noştri, dacă vrem să creştem atractivitatea oraşului, avem nevoie de un sistem de sănătate care să funcţioneze din ce în ce mai bine. Avem de asemenea nevoie de natură, Timişoara are deja, malul Begăi fiind un exemplu, dar cred că lucrurile astea pot fi extinse, şi desigur, componenta culturală”, spune antreprenorul.

Timișoara a fost numită și Mica Vienă. Datorită bijuteriilor culturale și arhitecturale pe care încă le mai are. De la Piața Unirii, unde o Catedrală Catolică stă față în față cu una Ortodoxă, la sinagogi și case art nouveau(nuvo). Timișoara cunoaște o dezvoltare economică accelerată. Datorată și investițiilor străine din sectoarele de înaltă tehnologie și IT.