• Mihaela Marin, o studentă din Constanța, a făcut CV-ul primarului ideal
  • Constanța este un pol al prosperității relative
  • Orașul are o populație tânără. Aproape 70% dintre locuitorii Constanței au între 15 și 64 de ani

Crezi că toți politicienii sunt făcuți din același aluat? Nu ești singurul.

Hai să îți spun ce reacție a avut Mihaela Marin, o studentă din Constanța, când am rugat-o să facă CV-ul primarului ideal.

Mihaela are 22 de ani şi studiază psihologia la Universitatea Ovidius de la malul mării. Este ferm convinsă că nu va avea niciodată un primar tânăr, care să rezoneze cu nevoile vârstei ei.

I-ar plăcea ca tinerii să aibă mai mult curaj şi să candideze cu şanse reale pentru aceste funcţii. De aceea, este dezamăgită când completează un CV imaginar de primar-model. Crede că realitatea și imaginația ei nu se vor întâlni prea curând.

Mihaela Marin, studentă la psihologie: „Trebuie să fie de naţionalitate română, este singura naţionalitate care ne-ar înţelege aşa cum trebuie şi vrem să fim înţeleşi. Să fi terminat o facultate de psihologie pentru că aşa ar înţelege cel mai bine natura umană şi aşa şi-ar înţelege cel mai bine cetăţenii. Să fie aproape de ei, să nu se creadă mai presus“.

Constanța este un pol al prosperității relative. PIB-ul local crește doar în sezonul estival., iar marii investitori se feresc să intre acolo pe piață.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Orașul are o populație tânără. Aproape 70% dintre locuitorii Constanței au între 15 și 64 de ani. Adică, sunt numai buni de muncă.

În cifră absolută, vorbim despre 530.000 de localnici. DAR, mai puțin de jumătate dintre ei lucrează. Cu alte cuvinte, peste 300.000 de locuitori nu merg la lucru.