- Un primar bun are grijă de timpul și de sănătatea oamenilor
- Bucureștiul are 7 milioane de mp de terase care pot fi exploatate
- În prezent, o autorizație de construcție se obține în cel puțin 6 luni
Știi câte zile are luna la primărie? 180. Serios. Îți confirmă și Sebastian Mândroiu, arhitect și antreprenor.
Sebastian face business în mai multe domenii. Design interior, restaurante, IT și agricultură. Și dacă și-ar fi dorit, n-ar fi avut cum să nu interacționeze cu funcționarii publici. Așa a aflat, pe pielea lui, că o autorizație pe care legea spune că o primești în maximum 30 de zile, e gata și după un an.
Plimbatul hârtiilor inutile devine mai important decât proiectele în sine.
Sebastian Mîndroiu, arhitect și antreprenor, Picktwo Studio: „Autorizațiile de construcție, în mod realist, atunci când începem să lucrăm la un proiect, autorizațiile de construcție se obțin între 6 luni și un an. Oricine spune, chiar dacă termenul legal este de 30 de zile pentru o autorizație, oricine plănuiește sub 6 luni, e un proiect în care noi alegem să nu ne implicăm tocmai pentru că nu e ceva fezabil.“
Sebastian Mândroiu e un om care construiește. Și la propriu și la figurat.
Dar, ține să se și bucure de orașul în care muncește. Crede că un primar eficient are grijă ca locuitorii să poată trăi sănătos și în ton cu vremurile.
Sebastian Mîndroiu, arhitect și antreprenor: „Avem 7 milioane de metri pătrați de terase pe blocuri care ar putea fi exploatate și aduse prin programul Green Deal al Uniunii Europene la panouri solare care să producă energie sau apă caldă. Eu nu cred într-un oraș în care construim 7 poduri betonate unul peste altul și facilităm traficul pentru mașini, cred mai degrabă într-un oraș al oamenilor, în care avem spații pietonale, avem zone de biciclete, oamenii au aceleași servicii sau serviciile și lucrurile de care au nevoie sunt foarte aproape de casă, la o rază de 20 de minute.“
Pe lista de lucruri pe care antreprenorul le așteaptă de la primarul din București e reciclarea. Bucureștiul este pe ultimul loc în Europa la acest capitol. Doar 5% din deșeurile pe care le producem în capitală, le și reciclăm.