• Oamenii trebuie să meargă din nou la vot, în 11 octormbrie
  • BEC a decis anularea alegerilor, la sesizarea PNL.
  • Primarul a cărui vot a fost anulat a fost ales de peste 48 % dintre cei care s-au prezentat la urne.

Alegerile pentru funcţia de primar la Moldova Nouă s-au anulat, un nou scrutin urmând să se desfășoare pe 11 octombrie 2020. Decizia aparține BEC, care a constatat nulitatea candidaturii lui Adrian Torma, din partea alianțe electorale PSD – Pro România.

Anularea alegerilor fusese cerută de PNL Caraș Severin și organizația din Moldova Nouă.

PNL Caraş-Severin a făcut la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a votului din 27 septembrie pe motive de fraudare a votului, dar şi pentru alte nereguli.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

În cerere, PNL Caraş-Severin cerea BEC să anuleze procesul constatator pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, „deoarece există motive serioase de fraudare a procesului electoral şi efectuarea de cercetări privind fraudarea alegerilor“.

De asemenea, PNL a cerut reluarea alegerilor pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă fără candidatura lui Adrian Torma, reclamând „grave erori” de completare a proceselor verbale.

În plus, PNL aducea în atenția Biroului Electoral Central o decizie Tribunalului Caraș Severin, în care fusese respinsă candidatura lui Torma pentru funcția de primar.

Biroul Electoral Central a admis cererile PNL Caraș Severin și a decis anularea alegerilor pentru funcția de primar.

„Anulează candidatura la funcția de primar al orașului Moldova noua a domnului Torma Adrian Constantin. Dispune repetarea scrutinului la data de 11 octombrie 2020”, se arată în decizia BEC.

Adrian Torma a fost votat, duminică, de peste 48 % dintre cei care s-au prezentat la urne.

Referitor la acest caz, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu spune că Biroul Electoral Central a judecat cu dublă măsură când a decis anularea alegerilor din Moldova Nouă.

Acolo a fost un întreg proces. S-a contestat inițial, s-a ajuns la decizii ale instanțelor care au spus că poate să candideze. S-au făcut contestații în continuare, toate fiind respinse, iar acum a apărut încă o contestație care a fost soluționată în mod pozitiv pentru PNL. O să analizăm acea situație. În mod clar nu vom sta cu mâinele în sân. Este o judecată cu dublă măsură”, spune Sorin Grindeanu.