• Votul de azi e altfel. Sunt măsuri speciale de siguranță, pentru ca riscul de infectare cu coronavirus să fie minim.
  • Atât pentru tine, ca alegător, cât și pentru cei care asigură procesul de votare.
  • Nu trebuie să intre prea mulți oameni odată în secție, așa că ești nevoit să aștepți câteva minute bune la rând afară.

În fața multor secții s-au format cozi. Dar nu sunt incidente. Semn că toți înțelegem că acest proces, deși anevoios, e spre binele nostru, al tuturor.

Cozi s-au format și în Costinești unde votul a fost suspendat o oră după ce buletinele de vot au fost tipărite greșit.

S-au format cozi pe câțiva zeci de metri la Costinești. Din cauza suspendării votului pentru o ora, oamenii au preferat sa rămână în fata secțiilor de votare pentru a-si exercita dreptul la vot. Buletinele de vot ajunse miercuri la Costinești au fost tipărite greșit.

De cinci ore se merge la vot. Un milion opt sute de mii de alegători au pus ștampila pe buletine. Au decis cine vor să fie primar sau consilier local.

În București media prezenței este de 8,24%. Cei mai mulți locuitori care au mers deja la vot sunt în sectorul 1.+ – 9,65%.

Dar, diferențele între sectoare nu mai sunt așa de mari. 6,85% e cea mai mică prezență din capitală. În Sectorul 3. Media pe țară, a prezenței, este de 10,66%.

În Teleorman sunt cei mai mulți alegători care au stabilit deja pe cine vor în funcții. 15,67%. În top urmează Olt, Giurgiu, Călărași și Mehedinți.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Imagini cu coada formată la secția de votare de la Colegiul Național de Informatică, Tudor Vianu, din București.