• Allen Coliban este noul primar al orașului Brașov
  • Allen Coliban a practicat schiul și curlingul
  • Allen Coliban este senator USR de Brașov

Allen Coliban de la Braşov, la fel ca germanul Dominic Fritz la Timișoara, este una dintre cele mai mari surprize după alegerile locale de duminică. A fost ales de peste 41 la sută dintre braşoveni.

Le-a câştigat încrederea prin implicare în rezolvarea problemelor legate de mediu, dar şi prin protestele faţă de construcţiile ilegale. Tot el este cel care a înfiinţat Federaţia Română de curling şi a atras, ca senator, 8 milioane de euro fonduri europene pentru proiecte în infrastructură şi turism.

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News, a făcut CV-ul primarului potrivit pentru Braşov, prin ochii lui Rareş Petre, un antreprenor care produce bere artizanală şi hamacuri, iar Allen Coliban l-a comparat cu CV-ul său real.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Rareș Petre: Primarul potrivit pentru Brașov, licențiat, cu experiență în managementul privat

Rareș Petre, antreprenor: Ar trebui să fie licenţiat, dacă se poate studii politice sau studii administrative, relaţii publice.

Allen Coliban: Uitându-mă pe CV o să îl dezamăgesc pentru că nu am studii în administraţie publică, am în schimb studii în inginerie, cum e şi el inginer şi iată că un inginer se descurcă să faca business şi management şi am dublat aceste studii cu facultatea de management.

Rareș Petre: Ar trebui să vină în primul rând din privat, să aibă experienţă de management în privat.

Allen Coliban: La 19 ani m-am angajat, la 20 de ani aveam propria firmă, în IT

Allen Coliban: La 19 ani m-am angajat, la 20 de ani aveam propria firmă, în IT de la 20 de ani aveam contracte cu un norvegian, făceam sisteme de contacte, tot felul de aplicaţii, Mă ajută faptul că am lucrat în mai multe domenii şi am putut să văd cum funcţionează lumea din diverse perspective. Cei 5 ani lucraţi pentru federaţia sportivă mi-au deschis ochii spre diplomaţie şi felul în care se ajunge la consens şi a lua decizii majoritare.

Rareș Petre: Mi-ar plăcea să aibă înclinaţii sportive dacă se poate. Să îmi dea de înţeles că e unul ca mine.

Allen Coliban: O grămadă de sporturi de la baschet la schi, schil e pe linie de familie, la curling, am făcut şi sporturi de anduranţă ani de zile, din punctul ăsta de vedere îl provoc pe Rareş şi la baschet şi la schi.

Rareș Petre: Un primar potrivit pentru Brașov trebuie neapărat să știe engleză

Rareș Petre: Să poată comunica liber cu cei din alte ţări. Să ştie neapărat engleză.

Allen Coliban: Engleză franceză, dar mă descurc în spaniolă şi în italiană -rep. o glumă poţi să faci – şi în moldovenească haha.

Rareș Petre: Să citească foarte mult, să înveţe, să fie un bun acaparator de informaţie.

Allen Coliban: Mă mândresc că am terminat o carte acum în campanie, cred că e un record. Colegii ziceau când am mai avut timp. Seara înainte să pun capul pe pernă acord timp lecturii. E un moment şi de deconectare şi focusare. Mi-am luat un roman de Haruki Murakami.