• Antreprenorul Dan Cherciu şi-a imaginat cum ar fi să fie primar al Craiovei.
  • De profesie inginer de calculatoare, Dan Cherciu ar reduce numărul angajaţilor, dar le-ar oferi salarii mai mari profesioniştilor.
  • Craiova are 260.000 locuitori şi un buget de aproximativ o sută de milioane de euro.

Chiar şi la primărie poţi face performanţă cu oameni puţini. Condiţia este să fie buni specialişti, spune Dan Cherciu, acţionar majoritar al firmei Polisea din Craiova.

De profesie inginer de calculatoare, Dan Cherciu s-a transformat în antreprenor la începutul anilor ’90. Acum, firma pe care o conduce are 26 de angajaţi și o cifră de afaceri de trei milioane de euro pe an.

Dan Cherciu e convins că, primul lucru pe care ar trebui să-l facă pentru a eficientiza administraţia locală ar fi să informatizeze cât mai multe servicii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Restructurarea radicală a personalului este necesară”

Multe din birouri sau, persoanele din acele birouri, „taie, câteodată, frunză la câini”. Deci, da, o restructurare radicală a personalului e necesară. E mai bine să lucrezi cu mai puţini, dar care să fie competenţi şi dedicaţi în ceea ce fac. Şi, bineînţeles, să poată fi şi răsplătiţi pe măsura efortului, spune Dan Cherciu, antreprenor al firmei Polisea din Craiova.

După atâţia ani în afaceri, Cherciu a învăţat că „banul la ban trage”. Dar numai dacă își găsește condițiile care îi plac. Pentru a atrage cât mai mulţi investitori, Cherciu spune că ar reduce taxele şi impozitele pentru firme.

„Investitorii nu sunt atrași cu pâine și sare, ci cu avantaje economice”

Un investitor nu-l atragi dacă-l întâmpini cu pâine şi sare sau îi organizezi un spectacol folcloric. Una din căi e oferindu-i nişte avantaje economice. (…) Devenind atractiv înseamnă că vor veni mai mulţi investitori şi ştim cu toţii că e mai bine să aduni taxe mai mici de la cât mai mulţi decât să încerci să obţii impozite mari de la cât mai puţini, explică Dan Cherciu.

Bugetul actual al Craiovei, anual: Aproximativ 100 de milioane de euro

Bugetul actual al Craiovei, anual, este de aproximativ o sută de milioane de euro, firma condusă de Cherciu activează în domeniul automatizări industriale. Polisea S.A are 26 de angajaţi şi un profit de 500.000 mii de euro pe an. Mulţi dintre inginerii hardware, care lucrează la firma condusă de Dan Cherciu, sunt din Bangladesh

Cherciu: Craiova concurează cu Timişoara, cu Clujul, dar nu numai. Suntem în UE şi Craiova concurează şi cu Vidinul sau cu Plovdiv. Trebuie să fie atractivă pentru investitori.

În Craiova, nivelul taxelor şi impozitelor pe clădiri şi terenuri este la nivelul minim pentru persoanele fizice şi la nivelul aproape maxim, permis de lege, pentru companii.